CCR a respins excepţia referitoare la o sintagmă din articolul care incriminează traficul de influenţă

Curtea Constituțională a României (CCR) a respins joi, cu unanimitate de voturi, excepția referitoare la o sintagmă din articolul din Codul penal care incriminează traficul de influență.

RomaniaTV.net
30 iun. 2016, 10:18
CCR a respins excepţia referitoare la o sintagmă din articolul care incriminează traficul de influenţă

Președintele interimar al CCR, Valer Dorneanu, a anunțat, la finalul ședinței, că judecătorii constituționali au respins excepția privind dispozițiile art. 291 alin. (1) din Codul penal, cu referire la sintagma ”lasă să se creadă că are influență asupra unui funcționar public”.

Curtea a dezbatut joi exceptia de neconstitutionalitate ridicata de Mircea Basescu, Florin Anghel si Marian Capatana a dispozitiilor din Codul penal referitoare la definirea infractiunii de trafic de influenta, infractiune pentru care fratele fostului presedinte a fost condamnat la 4 ani de inchisoare.

Avocatul lui Mircea Basescu a sustinut in exceptia depusa la 22 aprile, ca articolul 291, alineatul 1 din Codul Penal privind traficul de influenta nu este in acord cu Legea fundamentala, argumentand ca in cuprinsul acestui articol se regaseste o formulare ambigua, care lasa loc de interpretari.

Pe 16 iunie, Curtea de Apel Constanta a mentinut verdictul dat de Tribunal de condamnare a lui Mircea Basescu la patru ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta, in dosarul in care a fost acuzat ca a primit 600.000 de euro mita de la familia lui Sandu Anghel. Decizia Curtii de Apel este definitiva.