CCR discută pe 15 iulie sesizarea PNL privind votul în cazul Victor Ponta

Curtea Constituțională a României (CCR) a stabilit pentru data de 15 iulie discutarea sesizării PNL privind neconstituționalitatea articolului 157 din Regulamentul Camerei Deputaților și a hotărârii acestui for legislativ prin care s-a respins cererea de urmărire penală în cazul premierului Victor Ponta.

10 iul. 2015, 12:18
CCR discută pe 15 iulie sesizarea PNL privind votul în cazul Victor Ponta

Prim-vicepreședintele liberalilor, Ludovic Orban, a anunțat vineri că sesizarea transmisă Curții Constituționale este semnată de 153 de deputați liberali.

CITEŞTE ŞI PNL atacă la CCR votul deputaţilor de respingere a urmăririi penale a lui Victor Ponta

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, pe 9 iulie, cererea DNA de urmărire penală a premierului Victor Ponta pentru conflict de interese.

Imediat după votul din plenul Camerei Deputaţilor, liderul grupului PNL, Ludovic Orban, declara că liberalii caută „temeiuri solide” pentru a putea ataca decizia în cazul lui Victor Ponta, el spunând că, dacă vor fi găsite aceste temeiuri legate de procedura de vot, liberalii vor ataca hotărârea la Curtea Constituţională.

Întrebat, după votul din Camera Deputaţilor, dacă PNL va contesta la Curtea Constituţională procedura, Ludovic Orban a declarat: „În mod evident. Pentru prima oară în Parlamentul României nu se mai votează cererea formulată de procurorul general de începere a urmăririi penale, ci s-a votat raportul Comisiei. Investigăm temeiuri solide pentru a putea ataca hotărârea la CCR şi, dacă vom găsi aceste temeiuri, vom ataca la Curtea Constituţională această hotărâre”.