CCR va decide cu o majoritate de două treimi asupra valabilităţii referendumului

Curtea Constituţională precizează că se va pronunţa cu o majoritate de două treimi, adică şase voturi din nouă, asupra valabilităţii referendumului din 29 iulie, conform Legii privind organizarea şi funcţionarea CCR.

RomaniaTV.net
14 aug. 2012, 17:08
CCR va decide cu o majoritate de două treimi asupra valabilităţii referendumului

CCR subliniază, într-un comunicat, că hotărârea privind valabilitatea referendumului, care va fi luată în baza art. 47 alin.(1) din Legea nr. 47/1992, nu va fi influenţată de completarea la decizia din 2 august.

Legea nr. 47/1992, privind organizarea şi funcţionarea CC, prevede la articolul 47, alineatul 1, că „plenul Curţii Constituţionale decide cu o majoritate de două treimi asupra valabilităţii referendumului”.

„Completarea operată de judecătorul-raportor nu influenţează şi nu poate influenţa hotărârea pe care Curtea Constituţională urmează să o adopte conform art. 47 alin.(1) din Legea nr. 47/1992”, se mai precizează în comunicatul CC.

Potrivit unor surse oficiale, judecătorii CC au discutat, în şedinţa de marţi, şi despre modul în care se poate decide invalidarea referendumului pentru demiterea preşedintelui, printr-un vot al majorităţii simple a plenului celor nouă judecători sau printr-un vot de două treimi.

CITEŞTE ŞI Surse: CCR a discutat dacă decizia de invalidare a referendumului se poate lua cu 5 voturi din 9