GABRIEL OPREA, întâlniri cu şeful SRI şi cel al Poliţiei în prima zi ca premier interimar VIDEO

Gabriel Oprea s-a întâlnit, marţi, la Palatul Victoria, în prima zi a mandatului de premier interimar, cu directorul Serviciului Roman de Informaţii şi cu şeful Poliţiei Române.

23 iun. 2015, 09:02
GABRIEL OPREA, întâlniri cu şeful SRI şi cel al Poliţiei în prima zi ca premier interimar VIDEO

Gabriel Oprea a venit, marţi dimineaţa, la Guvern, în prima zi a mandatului de prim-ministru interimar, şi a avut scurte întâlniri informale cu şefiul Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, şi cu inspectorul general al Poliţiei Române, Petre Tobă.

Potrivit România TV, miercuri, Gabriel Oprea va conduce prima şedinţă de Guvern, în calitate de prim- ministru interimar.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de desemnare a lui Gabriel Oprea ca prim-ministru interimar al Guvernului României, „pe perioada imposibilităţii exercitării atribuţiilor de prim-ministru” de către Victor Ponta.

Duminică, premierul Ponta a anunţat că medicii turci care l-au operat au decis că poate fi externat, dar îşi va relua activitatea normală într-o perioadă de până la 28 de zile, astfel că îi va cere preşedintelui Klaus Iohannis să îi încredinţeze vicepremierului Gabriel Oprea atribuţiile de prim-ministru în acest interval.

Oprea va avea inclusiv atribuţia de a conduce şedinţele de guvern.

Premierul Victor Ponta a fost internat în 14 iunie la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, unde o zi mai târziu a fost operat la genunchiul stâng.

CITEŞTE ŞI  Klaus Iohannis l-a numit pe Gabriel Oprea în funcţia de premier interimar