Ce a scris Klaus Iohannis în cartea de condoleanţe a Regelui Mihai I. Ultimul mesaj al preşedintelui

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a mers la Castelul Peleş, pentru a-i aduce un ultim omagiu Majestăţii Sale, Regele Mihai I, al cărui sicriu a fost adus miercuri în ţară.

13 dec. 2017, 13:39
Ce a scris Klaus Iohannis în cartea de condoleanţe a Regelui Mihai I. Ultimul mesaj al preşedintelui

„A plecat dintre noi un lider veritabil, care a reprezentat Țara cu onoare, curaj şi patriotism, în vremuri grele, devenind un reper de identitate şi solidaritate pentru națiune: Majestatea Sa Regele Mihai I al României. Prin tot ceea ce a făcut, Mihai I și-a pus întreaga viață în slujba națiunii române și a servit cu abnegație, demnitate și responsabilitate Țara în care s-a născut. Românii l-au iubit, l-au respectat şi sunt convins că el va rămâne în memoria colectivă ca un simbol al luptei poporului român pentru libertate.

Citeşte şi Sicriul cu trupul Regelui Mihai, depus în Holul de Onoare al Castelului Peleş. Johannis, Tăriceanu şi Tudose, la căpătâiul regelui

În aceste clipe triste, transmit condoleanțele mele întregii Familii Regale. Sunt alături de toţi cei care respectă amintirea Regelui Mihai I şi care, în aceste momente, își exprimă regretele faţă de trecerea la cele veșnice a uneia dintre cele mai proeminente personalități ale istoriei noastre.

Sunt convins că amintirea Regelui Mihai I va rămâne mereu vie în sufletele românilor.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a scris Klaus Iohannis în cartea de condoleanţe aflată la Castelul Peleş.