Ce alte afaceri ilegale pregătea Nicolae Ioţcu, şeful CJ Arad, înainte de flagrantul DNA

Şeful CJ Arad, Nicolae Ioţcu, pregătea un alt "tun" după afacerea cu achiziţia de echipamente medicale la Spitalul Judeţean din oraş. Potrivit interceptărilor, preşedintele CJ Arad a vorbit şi despre varianta preluării mentenanţei pentru echipamentele aduse la instituţia sanitară printr-o firmă care să fie condusă din umbră.

27 iul. 2015, 07:45
Ce alte afaceri ilegale pregătea Nicolae Ioţcu, şeful CJ Arad, înainte de flagrantul DNA
Deşi pe tot parcursul declaraţiei pe care a dat-o în faţa judecătorului de la Tribunalul Timiş, Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, a încercat să inducă ideea că nu a făcut nimic ilegal şi că tot timpul le-a cerut subordonaţilor să respecte legea, înregistrările făcute de DNA cu sprijinul SRI dovedesc contrariul.
 
 
În dimineaţa zilei când a fost prins în flagrant cu 10.000 de euro, Ioţcu a plecat cu denunţătorul său, Cristian Drăgan, administratorul judeţului Arad şi omul său de încredere, la Lipova, apoi s-au întors spre Arad. Pe drum cei doi au discutat despre licitaţia pentru achiziţia de echipamente medicale la Spitalul Judeţean Arad, care este în plină desfăşurare.
 
Conform proceselor verbale de redare aflate la dosar, Ioţcu şi Drăgan au discutat despre suplimentarea fondurilor pentru acest proiect. Aceştia au discutat şi despre cum să dea un nou “tun” prin care să continue să dreneze bani publici spre propriile buzunare.
 
S-a vorbit despre varianta preluării mentenanţei pentru echipamentele medicale care s-au achiziţionat în ultima perioadă la spitalul judeţean de către o firmă care să fie condusă din umbră. Nicolae Ioţcu a venit cu varianta ca noua societate comercială pe care urma să o controleze împreună cu Cristian Drăgan trebuie să nu fie un SRL, ci o societate pe acţiuni pentru că în prima variantă se poate afla foarte repede cine sunt acţionarii, scrie pressalert.ro
 
Ioţcu a susţinut, de asemenea, că în societate acţionarii trebuie să fie tip listă pentru ca să se piardă urmele care să dovedească legăturile lor cu firma. Societatea controlată de Ioţcu şi Drăgan ar fi trebuit să primească toate contractele de mentenanţă care urmau să fie finanţate corespunzător din bugetul Consiliului Judeţean Arad.
 
Ioţcu nu a mai apucat să pună pe roate noua afacere pentru că a fost prins cu plicul în care erau cei 10.000 euro şpagă, când a coborât din maşina lui Drăgan în faţa vilei sale din comuna Vladimirescu.
 
Preşedintele CJ Arad a fost imobilizat de ofiţerii DGA după ce a închis portiera maşinii cu care a venit. Drăgan i-a spus când i-a dat banii că sunt în plic cei 10.000 euro aşa cum au discutat cu câteva zile înainte.
 
 
Acuzatul de trafic de influenţă de către DNA a susţinut în faţa instanţei că nu îşi aduce aminte dacă colaboratorul său apropiat a făcut vreo referire la conţinutul plicului pentru că a vorbit foarte mult la telefon. Ioţcu a ţinut să sublinieze, însă, că niciodata nu i-a cerut ceva ilegal lui Cristian Drăgan.
 
Magistrații Tribunalului Timiș au decis, sâmbătă, arestarea președintelui CJ Arad, Nicolae Ioțcu, pentru 30 de zile, admițând solicitarea procurorilor DNA.