Ce AMENDĂ primeşti daca-ţi laşi maşina pe locul altcuiva în sectorul 4 al Capitalei

Primăria Sectorului 4 îi va sancționa pe șoferii care își lasă mașina pe locul de parcare de reședință al altei persoane cu o amendă cuprinsă între 200 și 400 de lei. Mai mult, Poliția Locală Sector 4 se va ocupa de ridicarea mașinilor parcate în locurile interzise.

30 ian. 2015, 12:29
Ce AMENDĂ primeşti daca-ţi laşi maşina pe locul altcuiva în sectorul 4 al Capitalei

Pentru a remedia situația mașinilor parcate pe spațiul public, Primăria Sectorului 4 a apobat un regulament referitor la „exploatarea și utilizarea locurilor de parcare de reședință situate pe raza administrativă a Sectorului 4 și sancționarea proprietarilor /utilizatorilor/posesorilor de vehicule/autovehicule expuse spre vânzare/închiriere, pe domeniul public și privat aparținând Sectorului 4 al Municipiului București”, potrivit b365.ro.

Primaria Sectorului 4 interzice prin acest regulament „blocarea locului de parcare de reședință atribuit regulamentar unei persoane, prin ocuparea acestui loc cu un alt autovehicul, aparținând unei alte persoane decât utilizatorul”. Șoferii care nu vor respecta această prevedere riscă să le fie ridicată mașina și să fie se sancționați cu o amendă cuprinsă între 200 și 400 de lei.

Astfel, „autovehiculul care obstrucţionează folosinţa acestui loc va fi ridicat, transportat şi depozitat într-un loc special amenajat, de către Poliţia Locală Sector 4, pe un teren de aprox. 6000 mp, situat în Șos. Berceni, nr. 38 A. Mașinile ridicate vor fi depozitate pe terenul respectiv, intrând în paza materială a Poliţiei Locale Sector 4, timp de maximum un an.

Capitolul 2 al Regulamentului se referă la procedura de sancţionare a proprietarilor/utilizatorilor/deţinătorilor de autovehicule expuse spre vânzare/închiriere, pe domeniul public şi privat aparţinând Sectorului 4 al Municipiului Bucureşti.

Astfel, bucureștenii care își vor expune mașinile cu înscrisuri ori însemne privind intenţia de vânzare/închiriere pe domeniul public și privat al Sectorului 4 (trotuar, scuaruri, spaţiu verde, locuri de joacă, parcuri, grădini publice, pieţe şi oboare, altele decât cele amenajate şi autorizate în scopul expunerii spre vânzare/închiriere, esplanade etc.) riscă o amendă de la 50 de lei la 100 de lei, pentru persoane fizice. Amenda pentru persoane juridice este în cuantum de la 60 de lei până la 120 de lei.