Ce anume ne provoacă depresie?

Depresia este o afectiune care apare atat la femei cat si la barbati. Cu toate acestea, din ce in ce mai multe femei sunt diagnosticate cu depresie de la an la an, numarul lor fiind in continua crestere.

02 aug. 2015, 07:01
Ce anume ne provoacă depresie?

Fiecare dintre noi avem zile in care ne simtim triste sau melancolice dar, in mod normal, aceste simptome dispar in mai putin de o saptamana. Atunci cand se instaleaza depresia insa, aceasta ne afecteaza in mod direct viata de zi cu zi si, netratata, ne pune in pericol. Este o boala comuna dar cat se poate de serioasa deci care neaparat trebuie tratata, majoritatea celor afectati avand sanse aproape maxime de a se reface complet.

De ce se imbolnavesc femeile de depresie

Oamenii de stiinta au analizat in ultima vreme o multime de posibile cauze si factori care contribuie la aparitia depresiei la femei. Mai jos puteti trece in revista principalele astfel de cauze:

1. Cauze genetice

Potrivit cercetarilor in domeniu, factorii genetici pot fi hotaratori in aparitia depresiei. Nu este insa o regula absoluta, boala putand apare si la femei care nu au in familie rude care sufera de depresie. Alteori, femei care provin din familii puternic afectate de aceasta boala, reusesc sa treaca cu bine peste toate greutatile si sa nu se imbolnaveasca deloc.

Continuarea pe Lyla.ro