Ce boală opreşte usturoiul, fără efecte secundare

Celulele cancerigene au un metabolism ultrarapid si necesita multa energie pentru cresterea rapida. Cercetatorii au declarat in "Journal Cancer" ca ustoroiul (mai exact anumiti compusi ai sai) produce specii reactive de oxigen in celulele cancerigene din creier mai intai impiedicandu-le sa se inmulteasca si apoi distragandu-le.

06 iul. 2015, 19:47
Ce boală opreşte usturoiul, fără efecte secundare

Usturoiul este, probabil, cel mai potent aliment din natura. Este si unul dintre motivele pentru care oamenii care au o dieta mediteraneana traiesc vieti sanatoase atat de lungi. De asemenea, usturoiul este un performer puternic si in laborator.

Studiile realizate de catre Washington State University au demonstrat ca usturoiul este de 100 de ori mai puternic decat anumite antibiotice in lupta impotriva bacteriilor care cauzeaza bolile alimentare.

Glioblastomul este cea mai comuna si mai agresiva tumora primara a sistemului nervos central, reprezentand 20% din totalul tumorilor cerebrale. Tratamentul tipic include chimioterapia si radiatia care, din nefericire, distruge la gramada atat celulele bolnave cat si cele sanatoase din creier, iar supravietuirea medie este de doar 15 luni.

Iar 90% dintre supravietuitorii tratamentului mor in 10-15 ani dupa chimioterapie. Insa de curand s-a descoperit ca usturoiul (compusii de sulf eliberati cand este taiat alimentul) distrug glioblastomul si ar putea deveni o alternativa non invaziva fara efectele secundare mortale asociate cu chimioterapia.

Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro