Ce boli pot dezvălui picioarele tale

Medicii spun că trebuie să ne analizăm corpul cu atenție, căci examinarea modului în care arată corpul nostru poate juca un rol esențial în identificarea potențialelor pericole pentru sănătate.

RomaniaTV.net
02 mai 2017, 11:30
Ce boli pot dezvălui picioarele tale

Ai picioare scurte sau lungi?

Pentru sportivi, având picioarele scurte și trunchiul lung îi poate ajuta să se deplaseze cu rapiditate, deoarece centrul de gravitație este mai mic. Cu toate acestea, picioarele mai scurte pot semnala câteva probleme grave de sănătate

Un studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea din Bristol arată că riscul unui bărbat de a dezvolta boli de inimă poate crește cu până la zece procente, mai ales dacă el are picioarele scurte. În schimb, femeile cu picioarele scurte riscă să se confrunte cu boli hepatice, avertizează medicii.

Ce mărime are gamba piciorului

Mărimea gambei piciorului poate juca un rol important în metabolizează toxinele. Un studiu din 2009 a arătat că femeile cu o circumferință a gambei mai mică de 33 de centimetri pot prezintă un risc crescut de a dezvolta placă carotidă, care poate duce la accidente vasculare cerebrale. Această teorie se bazează pe faptul că gambele mai mari tind să indice un volum mai mare de grăsime subcutanată, ceea ce este esențial pentru a atrage impuritățile nocive departe de organele cele mai vitale ale corpului.

Ce probleme indică oasele metatarsiene

Pielea subțire și uscată a picioarelor poate semnala probleme tiroidiene. Tiroida controlează totul, de la metabolism la creșterea țesutului, de aceea trebuie să-ți analizezi constant picioarele. Alte anomalii ale piciorului includ clubarea degetelor de la picioare, care pot indica boli de inimă, in timp ce o pierderea părului de pe degetele de la picioare semnalează un posibil cancer arterial.

Umflarea persistentă la nivelul picioarelor

Când anumite zone ale corpului se umflă, înseamnă că țesuturile tale rețin lichid în exces. Acest lucru nu este neapărat rău sau neobișnuit, mai ales dacă ai simptome asociate frecvent cu ciclul menstrual. Cu toate acestea, umflarea persistentă la nivelul extremităților inferioare poate semnala un edem în jurul gleznelor. El poate apărea din cauza deshidratării, cheagurilor de sânge, celulitei, bolilor hepatice și chiar insuficiență cardiacă congestivă. De aceea, nu amâna vizita la medic.

Citește și: Remedii naturale pentru pielea uscată de pe picioare