Ce boli pot fi cauzate de emoţiile puternice

Pot fi constructive emoțiile dacă știm cum să le gestionăm, altfel ne putem alege cu suferințe fizice, nu doar psihice.

21 iun. 2017, 07:26
Ce boli pot fi cauzate de emoţiile puternice

Fac parte din viața noastră. Fiecare dintre noi la un moment dat ne-am confruntat cu senzații precum frica de cineva sau de o situație anume, cu teama de a nu pierde o persoană sau chiar cu emoțiile unei prime întâlniri, ale unui examen. Sunt stări naturale ce trebuie gestionate corespunzător, altfel efectul lor se va resimți în mod negativ asupra întregului organism.

Frica îți poate da arsuri la stomac

În momentul în are senzația de frică se instalează la nivel mental, există anumite aspecte ce sunt influențate. Devii vulnerabil și te centrezi foarte mult pe așteptările celor din jur, deoarece nu poți să te mai concentrezi aupra propriilor calități și așteptări. Astfel, senzația de frică constant resimțită de organismul uman se manifestă la nivelul stomacului, rinichilor, zona lombară și uneori zona cervicală. Comunicarea este extrem de importantă în asemenea cazuri. Orice problemă apare mai ales când la nivel comunicațional se produc blocaje.

În felul acesta, vei observa că din cauza nerezolvării acestei probleme, te vei confrunta cu dureri în zonele mai sus menționate, cu hiperaciditate ori arsuri stomacale.

Soluția potrivită: acceptarea situației și comunicarea sinceră și deschisă.

Ranchiuna te duce la cardiolog

A greși este omenește. Pentru binele tău fizic și psihic, este recomandat să ierți cât mai des cu putință oamenii din jurul tău, pentru că în felul acesta te ajuți pe tine să mergi mai departe și să ai calmul necesar pentru a ieși din situațiile tensionante cu brio.

În momentul în care o persoană din jurul tău greșește, concentrarea ta pe problema respectivă te va împiedica să vezi partea plină a paharului și să te concentrezi în a găsi soluțiile potrivite pentru situația în cauză.

Această acțiune se răsfrânge asupra întregului tău sistem imunitar și mai ales asupra inimii, favorizând apariția problemelor cardiace, a stresului continuu și a insomniilor.

Furia atacă ficatul

Adesea, apare ca o emoție spontană într-o situație în care simți că nu deții controlul, nu poți schimba sau accepta o anumită situație de viață.

În momentul în care gândurile tale devin contradictorii față de situația de viață cu care te confrunți, emoțiile tale se reprimă sau sunt exagerate, furia manifestându-se în felul acesta în plan fizic, mai ales la nivelul ficatului, dar și psihic. Capul, ceafa, picioarele sunt afectate de neacceptare, iar la nivelul stomacului se resimte neputința de a merge mai departe.

Corpul se află într-o strânsă legătură cu psihicul, iar aceste sentimente pot afecta iremediabil sănătatea dacă nu te autodepășești și nu încerci pe cât posibil să te detașezi de problemele din jurul tău astfel încât să poți gândi clar.

Sentimentele negative îți construisc în plan mintal o imagine neclară asupra calităților și posibilităților tale, te împiedică să ai discernământul lucid.

Află mai multe despre cauzele emoționale ale bolilor AICI