Ce conţine în realitate carnea de pui din supermarketuri. PE CE dai peste o treime din bani

Publicat: Miercuri, 29 Ianuarie 2014 10:39 // Actualizat: Joi, 30 Ianuarie 2014 11:57 // Sursa: romaniatv.net

Carnea de pui vândută în supermarketurile din Marea Britanie conţine apă şi aditivi în procent de aproximativ o cincime din greutatea sa, dar poate ajunge şi până la 40%. Este vorba în special despre pieptul de pui îngheţat, care ar fi injectat cu foarte multă apă şi aditivi alimentari, potrivit cotidianului britanic The Guardian.

Procedura are loc în felul următor: procesatorii de carne de pui din Marea Britanie, Westbridge Food Group, importă carne de pui îngheţată din Brazilia, deja injectaţi cu sare sau o soluţie din ulei de porumb şi sare şi îi mai injectează şi ei o dată cu apă şi alţi aditivi care împiedică apa să se elimine în timpul gătitului şi dextroză, un zahăr adăugat pentru a masca gustul de sare al cărnii injectate. Carnea e mai apoi vândută în supermarket-urile din Marea Britanie.

Carnea de pui din comerţ, un PERICOL pentru sănătatea noastră

Ceea ce este surprinzător este că acest fapt are loc deşi legislaţia europeană interzice ca puiul îngheţat să fie reprocesat, excepţie fiind cazurile în care sunt preparaţi sub forma unor alte produse. În ciuda acestui fapt, supermarketurile britanice consideră că nu încalcă legea, întrucât ele afişează conţinutul produselor. Iar dacă toate ingredientele sunt precizate, atunci legea nu este încălcată. Mai mult, procesatorii de carne susţin ferm că apa şi aditivii injectaţi fac puiul să fie "mai suculent".

Totuşi, autorităţile care monitorizează siguranţa alimentară afirmă că este ilegal să înjectezi puiul cu apă. Ele afirmă că sunt companii care injectează apă în proporţie de 18-20%, dar altele ajung să adauge şi 30% sau chiar 40%, pentru a menţine preţurile mici. "Când am verificat ultima dată, producătorii adăugau 40% apă în carnea de pui îngheţată. Consumatorii sunt păcăliţi", a declarat Duncan Campbell, medic şi fost preşedinte al Association of Public Analysts susţine, citat de The Guardian.

Astfel, populaţia ajunge să cumpere apă, pe care o plăteşte la preţul cărnii de pui.

VEZI SI: Circa PATRU TONE de carne de la Avicola Călăraşi, retrasă de la comercializare

5 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
29 ian 12:58
...deja injectaţi cu sare sau o soluţie din ulei de porumb şi sare şi îi mai injectează şi ei o dată cu apă şi alţi aditivi care împiedică apa să se...
29 ian 12:17
...masca gustul de sare al cărnii injectate. Carnea e mai apoi vândută în supermarket-urile din Marea Britanie. Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/ce-contine-in-realitate-carnea-de-pui-din-supermarketuri-pe-ce-dai-peste-o-treime-din-bani_113441.html#ixzz2rmVKDmYF ...
29 ian 10:52
...rel="bookmark">2014

Ce conţine în realitate carnea de pui din supermarketuri. PE CE dai peste o treime din bani

Posted by ...
08 dec 13:00
... Carnea de pui vândută în supermarketurile fin Marea Britanie conţine apă...
08 dec 12:48
...procent de aproximativ o cincime din greutatea sa, dar poate ajunge şi până la 40%. Citește mai departe… …read more


2013-12-08
...
1
EUR
4.6686
RON
23 Jun
noapte 17 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H