Ce decizie ar lua Victor Ponta în privinţa graţierii lui Gigi Becali dacă ar ajunge preşedinte

Victor Ponta a declarat la România TV că, dacă ar ajuns preşedinte, ar opta pentru graţierea lui Gică Popescu şi a lui Gigi Becali.

30 mart. 2014, 18:06
Ce decizie ar lua Victor Ponta în privinţa graţierii lui Gigi Becali dacă ar ajunge preşedinte

Victor Ponta a vorbit şi despre graţierile oamenilor din fotbal. „Despre Gică Popescu îmi menţin în continuare ideea că dacă aş fi preşedinte l-aş graţia. Eu cred că există cazuri, cum ar fi şi cazul lui Gigi Becali, în care, pentru interesul societăţii, ar fi mai bine să se recupereze cât mai mult din prejudicii decât de a ţine nişte oameni în regimul penitenciar. Regimul penitenciar este deja supraaglomerat în România şi asta e o problemă şi la nivel european”, a declarat Victor Ponta la România TV.

Citeşte şi Gigi Becali nu se lasă învins. Vezi ce decizie a luat latifundiarul din Pipera

Privind această situaţie a supraaglomerării din penitenciare, Victor Ponta a făcut o comparaţie a sumelor necesare pentru a majorării capacităţii din sistemul penitenciar din România: „Ca prim-ministru să iau bani din buget şi să mai construiesc nişte penitenciare sau cu banii aia să construiesc un spital civil sau mai multe şcoli”.

Scrisoare EMOŢIONANTĂ a lui Gigi Becali, din închisoare. Vezi ce doreşte patronul Stelei

Chestionat privind motivele pentru care crede că cererea de graţiere pentru Gigi Becali a fost respinsă de către preşedintele Traian Băsescu, premierul Victor Ponta a răspuns că acestea sunt „din raţiuni strict politice”.

Prima reacţie a preşedintelui Băsescu după ce a refuzat să-l graţieze pe Gigi Becali

Victor Ponta a declarat la România TV că încă nu este decis privind o posibilă candidatură la alegerile prezidenţiale din 2014, dacă nu se reuşeşte reface USL, ceea ce ar duce la prezentarea unui candidat de la această aliantă, ia totuşi în calcul să intre în cursa pentru Cotroceni din partea Uniunii Social Democrate.