Ce dezvăluie menstruaţia despre sănătatea ta

De cele mai multe ori, semnalele şi indiciile pe care le ai în zilele delicate ale lunii pot să arate alte afecţiuni. Poate că până acum credeai că singurul lucru pe care îl poate spune menstruaţia despre tine este dacă eşti sau nu însărcinată - sau dacă ai nevoie să iei un analgezic pe bază de ibuprofen, deoarece crampele tale sunt insuportabile. Dar ciclul tău menstrual poate fi, de fapt, un indiciu pentru alte probleme de sănătate.

RomaniaTV.net
13 ian. 2015, 14:42
Ce dezvăluie menstruaţia despre sănătatea ta

Sindromul ovarului polichistic

Femeile care au ovarele polichistice sufera de un dezechilibru hormonal care duce la tulburari ale ciclului menstrual si le creeaza probleme atunci cand vor sa ramana insarcinate.

De asemenea, sindromul ovarului polichistic poate duce la par facial in exces, obezitate, chisturi ovariene, probleme legate de infertilitate si ale efecte secundare. Din fericire, anticonceptionalele hormonale pot ajuta la tratarea sindromului ovarului polichistic.

Citeşte şi  Tot ce trebuie să ştii despre sexul la MENSTRUAŢIE

Anemie

Daca ai un flux foarte abundent cand esti la menstruatie, ai putea fi anemica, spun specialistii. Anemia este o boala in care sangelui tau ii lipsesc celulele rosii sau hemoglobina (principalul lucru din care sunt alcatuite celulele rosii). Un ceai te scapa de neplaceri in timpul menstruatiei.

Atunci cand se intampla acest lucru, corpul tau nu absoarbe suficient oxigen, iar din aceasta cauza esti mai lenta, apatica si ai alte simptome neplacute, cum ar fi dureri de cap si ameteala. Iar din moment ce acest lucru inseamna o carenta de fier, medicul tau iti poate recomanda suplimente.

Citeşte şi  5 metode pentru a scăpa rapid de durerile de burtă, la femei

Cancer uterin

Unele dintre cele mai timpurii semne vizibile ale cancerului uterin sunt „sangerarile neregulate, sangerarile dupa menopauza si sangerarile care apar intre doua menstruatii”, spun medicii americani. Iar daca experimentezi dureri in timpul actului sexual, si acesta poate fi un semn alarmant. Desigur, aceste semne pot indica si alte afectiuni, mai putin grave. Dar trebuie sa mergi la medicul ginecolog daca observi oricare dintre aceste simptome.

Citeşte şi  A mers la doctor pentru un control, dar a fost ŞOCATĂ să afle că s-a născut FĂRĂ VAGIN. Află cum e POSIBIL

Boli tiroidiene

Din moment ce ciclul tau menstrual este controlat de hormoni, iar glanda ta tiroida joaca un rol atat de important in productia si reglarea hormonilor, schimbarile pe care le poti observa in privinta menstruatiei tale – cum ar fi un flux mai abundent sau mai scazut – ar putea fi un indicator al problemelor aparute la nivelul tiroidei. Testarea hormonilor tiroidieni iti poate dezvalui ce se afla in spatele ciclului tau menstrual neregulat.

Citeşte şi  Educaţie sexuală: Cum să vorbeşti cu fiica ta despre menstruaţie

Tumori ale glandei pituitare

Daca nu ti-a venit ciclul, in mod evident ar putea fi vorba de o sarcina. Dar daca in acelasi timp ai observat o secretie laptoasa la nivelul sanilor tai, ar putea insemna ca ai o tumora pituitara, o masa beningna sau canceroasa aparuta pe glanda ta pituitara.

Citeste mai mult pe feminis.ro.