Ce este bacteria E Coli. Toxina care a pus România pe jar

Bacteria E. coli sau Eschierichia coli este o bacterie ce trăiește în tubul digestiv al oamenilor și animalelor și este cauza multor infecții destul de grave.

RomaniaTV.net
02 mart. 2016, 10:22
Ce este bacteria E Coli. Toxina care a pus România pe jar

Bacteria E. coli sau Eschierichia coli este o bacterie ce trăiește în tubul digestiv al oamenilor și animalelor și este cauza multor infecții destul de grave. Sunt multe tipuri de E. coli, unele din ele pot produce toxine foarte puternice ce au simptome precum scaun foarte moale cu sânge și pot cauza probleme serioase precum insuficiență renală.

Ce este bacteria E Coli – bacteria din tubul digestiv

Bacteria este, deci, o problemă mare a celor care au contactat-o. Cel mai comun tip de E. coli este 0157:H7. Cei mai predispuși pentru a face infecții cu acest tip de E. coli sunt copiii. Crampele la stomac, durerile de abdomen, diareea, greața și vărsăturile pot fi semne ale contactării bacteriei.

Citeşte şi  VACCINURILE OPŢIONALE pentru copii. De ce boli GRAVE îi protejează şi cum se administrează

Nu toate persoanele care au această bacterie au și simptome, acestea fiind doar purtătoare ale bacteriei. Este destul de greu de depistat, deoarece simptomatologia seamănă destul de mult cu a altor bacterii și infecții.

De obicei, febra mare și scaunul cu sânge pot fi cauze ale contactării bacteriei. Din păcate, probleme grave pot apărea între 2 și 14 zile de la primele simptome.

Complicațiile pot duce la alterarea stării de sănătate destul de grav pe termen lung, iar uneori pot duce chiar la deces, mai ales în cazul bătrânilor și copiilor.

Citeşte continuarea pe click!sănătate.ro