Ce faci când copilul tău are un regres. Trei sfaturi utile pentru părinţi

V-aţi confruntat vreodată cu un uşor regres al copilului vostru? În sensul că dintr-o dată îşi suge degetul, merge de-a buşilea sau vrea biberon, deşi a depăşit de mult acest stadiu, ori daca nu mai vorbeste la fel de cursiv asa cum va obisnuise. Dacă da, atunci aceste sfaturi oferite de specialişti în psihologia copilului v-ar putea fi de folos.

24 sept. 2017, 20:41
Ce faci când copilul tău are un regres. Trei sfaturi utile pentru părinţi

#1: Întrebări când copilul tău are un regres
Vă puneţi, desigur, întrebări de genul „Are ceva?”, „E bolnav?”. Ei bine, nu este nimic în neregulă cu copilul. Fenomenul poate aparea la copiii pana in 5-6 ani. Probabil, în dezvoltarea memoriei lui, îşi aminteşte fragmente de când era bebeluş şi cât de bine se simţea înconjurat de atenţia şi dragostea părinţilor.

Unii copii au acest regres atunci când se petrece o schimbare în rutina lui. A apărut un frate sau o soră? Merge la creşă sau la grădiniţă pentru prima dată? Plănuiţi să vă mutaţi sau deja ati schimbat locuinta? Aveţi probleme/certuri/tensiuni în familie? Toate aceste aspecte ar putea perturba siguranţa interioară a copilului. Şi atunci, apelează inconstient la aceste gesturi sau acest comportament pentru a se simţi confortabil.

Dacă răspunsul este DA la oricare din întrebările de mai sus, atunci trebuie să-i înlăturaţi nesiguranţa prin acordarea de mai multă atenţie, îmbrăţişări, timp mai mult petrecut împreună. Când se va simţi în deplină siguranţă, atunci acest comportament va dispărea.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.