Ce faci dacă te confrunţi cu iritaţii în părţile intime? Învăţă să le tratezi

Zona intimă este foarte sensibilă, iar sănătatea ei poate fi afectată de anumite obiceiuri de zi cu zi sau de anumite probleme de sănătate. În foarte multe cazuri, iritaţiile care apar în zona intimă pot fi tratate acasă, deoarece sunt superficiale şi îţi cauzează doar disconfort.

RomaniaTV.net
09 dec. 2013, 09:29
Ce faci dacă te confrunţi cu iritaţii în părţile intime? Învăţă să le tratezi

Atunci cand tentativele tale de a trata iritatiile nu dispar, este cazul sa te adresezi unui medic pentru a primi un tratament eficace si rapid.

Pana atunci, iata de ce apar si cum poti scapa de iritatiile zonei intime.

De ce apar iritatiile in partile intime?

Sunt multe cauze care duc la aparitia iritatiilor in zona intima, dar in cele mai multe cazuri de vina poate fi epilarea cu lama sau cu ceara. Epilarea cu lama duce la cresterea unor fire de par pe sub piele si la inflamarea lor, in timp ce epilarea cu ceara face ca pielea sa devina vulnerabila in fata microbilor.

Citeşte şi Şase motive pentru care ar trebui să dormi dezbrăcată

In plus, mai poate fi vorba si despre frictiunea care se produce intre lenjeria intima si piele, frictiune care irita zona si iti creeaza o senzatie neplacuta de mancarime si disconfort.

Umezeala, caldura, imposibilitatea pielii de a respira corespunzator, anumite greseli in igiena intima si nu in ultimul rand o infectie a tractului urinar, toate acestea pot fi cauze ale aparitiei iritatiilor. Iata ce ar trebui sa faci in cazul in care te confrunti cu o astfel de problema.

Citeşte şi Ce implicaţii presupune epilarea cu laser

1. Exfoliaza-ti pielea inainte de epilat

Epilarea se va realiza mult mai usor, iar efectele ei vor fi evitate, daca iti exfoliezi pielea inainte. Prin exfoliere, indepartezi stratul de celule moarte, precum si alte impuritati care se afla pe suprafata pielii, astfel incat riscul de inflamare a foliculilor si de iritare a zonei intime este scazut.

Descoperă cum să tratezi iritaţiile din părţile intime pe Ele.ro.