Ce îţi transmite organismul tău, atunci când ai dureri de spate şi articulare

Majoritatea oamenilor consideră că durerile articulare sau de spate sunt normale pe măsură ce înaintează în vârstă. Însă aceste suferințe pot indica și anumite lipsuri din organism.

RomaniaTV.net
25 nov. 2015, 11:08
Ce îţi transmite organismul tău, atunci când ai dureri de spate şi articulare

Durerile de spate și de articulații pot avea un impact negativ asupra activităților tale de zi de zi, dar poți să redevii activă și să te bucuri de pasiunile tale, cum ar fi alergatul, mersul pe bicicletă, grădinăritul, etc.

Așadar, vei afla cu stupoate că astfel de dureri nu sunt cauzate de procesul de îmbătrânire, greutate, sedentiarism sau nivelul de activitate. Puțin știu că acestea sunt asociate cu un deficit de vitamine în organismul tău pe care corpul nu le aismilează din alimente.

Citeşte şi  Dr. Oz: Patru dureri care pot însemna că ai, de fapt, CANCER

Lipsa de vitamina D, chiar și când suntem în floarea vârstei, este motivul care ne dă aceste dureri. Iar recuperarea carențelor de vitamina D este destul de dificilă cu atât mai mult cu cât alimentația ta zilnică nu este una echilibrată, bogată în nutrienți și minerale.

Și, potrivit oamenilor de știință, cu cât aceste lipsuri din organism persistă, cu atât suferința noastră este mai mare și chiar se poate agrava. În timp, dacă nu luăm măsuri și nu ne asigurăm necesarul de vitamina D, putem să dezvoltăm boli ale oaselor sau ale circulației, cum ar fi artrita sau osteoporoza.

Citeşte continuarea pe unica.ro