Ce le-a spus ELENA UDREA judecătorilor înainte de fi ARESTATĂ: Dacă am greşit, am greşit ca om politic…

ELENA UDREA a fost arestată, miercuri, în Dosarul Gala Bute. România TV a obținut declarația fostului ministru în fața judecătorilor care au decis să o trimită în arest. Udrea se scuză pentru faptele sale ca om politic, recunoaște că a greșit pe acest plan, dar susține că niciodată nu o să denunțe o persoană cu rang mai înalt doar ca să scape de închisoare. Udrea află pe 5 martie dacă scapă din arest.

27 feb. 2015, 14:10
Ce le-a spus ELENA UDREA judecătorilor înainte de fi ARESTATĂ: Dacă am greşit, am greşit ca om politic…

În declaraţia dată în faţa judecătorilor, care au decis arestarea sa preventivă în Dosarul GALA BUTE, Elena Udrea a spus că nu o să facă denunţuri pentru a scăpa de arest.

„Îmi este foarte greu să mă apăr în această cauză, care are la bază în principal două denunțuri ale lui Nastasia și Topoliceanu. Mă întreb, în situația în care oamenii care recunosc că au primit niște bani, iar apoi spun că i-au dat mai departe scapă, dacă aceasta este logica pe care trebuie să o urmez. Pentru a beneficia de libertate ca denunțător, ar trebui să spun că banii primiți au fost dați mai departe unei persoane de rang superior. Nu voi face niciodată acest lucru și nu voi spune un neadevăr”, a spus Udrea, în faţa instanţei, potrivit declaraţiei prezentate de România TV.

CITEŞTE ŞI ELENA UDREA află dacă scapă de arest pe 5 martie

Pe de altă parte, Udrea a recunoscut ca a greşit ca om politic:

„Sunt om politic de zece ani, am dus campanii electorale, am condus organizații politice și nimic din ceea ce face un om politic nu îmi este străin. Dacă am greșit, am greșit ca om politic. Sunt gata să plătesc pentru asta, dar cred că toată clasa politică ar trebui să schimbe modul în care se fac anumite lucruri. De exemplu, finanțările campaniilor electorale. Soluția nu este arestarea unui om, ci schimbarea cadrului legislativ.”

„Am fost un ministru bun, iar lucrurile pe care le-am făcut ca ministru nu trebuie să se întoarcă împotriva mea. Nu știu cum să îmi pregătesc apărarea, dar îmi asum organizarea Galei Bute. Am făcut un lucru bun pentru români, cu toate că din partea Guvernului erau exercitate presiuni.„, a mai spus Udrea.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie decide pe 5 martie dacă Elena Udrea scapă de arestul preventiv. Fostul ministru contestă la instanţa supremă măsura de arest preventiv în GALA BUTE.