Ce lectii trebuie să înveţi din relaţiile trecute dacă vrei să-ţi găseşti partenerul perfect

Relaţiile şi mai ales sfârşiturile sunt adevărate lecţii de viaţă, uneori. Poţi învăţa foarte multe lucruri din greşelile fostului tau partener, dar şi din ale tale, astfel încât să devii tu însăţi un om mai bun şi o parteneră mai blândă, mai tolerantă, mai deschisă sau mai plăcută.

20 aug. 2014, 08:21
Ce lectii trebuie să înveţi din relaţiile trecute dacă vrei să-ţi găseşti partenerul perfect

Esecul fostelor relatii vine mereu la pachet cu noi invataturi, care te vor ajuta in contextul unei noi relatii sau chiar independent de aceasta. Iata care sunt lectiile pe care trebuie sa le fi invatat din relatiile trecute care nu au functionat si s-au sfarsit, poate, prematur:

Fiecare persoana are nevoie de propriul spatiu

O relatie fericita nu impune ca partenerii sa petreaca 24 de ore pe zi impreuna, 7 zile din 7. Un cuplu care cunoaste cu adevarat euforia dragostei, a respectului si a sprijinului reciproc pe care il impune statutul sau nu incearca sa para un intreg. Intregimea vine tocmai din acceptarea nevoilor individuale ale celuilalt, din respectarea felului sau de a fi si de a trai.

Citeşte şi Obiceiuri care îl îndepartează pe iubitul tău de tine şi îl fac să nu te mai vrea. Află unde greşeşti!

Asta inseamna ca hobby-urile raman hobby-uri si dupa ce ti-ai intalnit marea dragoste, ca prietenii raman prieteni chiar daca pe parcurs iti vei mai face si altii noi si ca intimitatea si singuratatea sunt acceptabile chiar si dupa ce ti-ai intalnit jumatatea.

Teste pe care ţi le dă un bărbat la primele întâlniri

Pasiunea dureaza putin

Perioada de inceput a unei relatii poate fi descrisa prin expresii precum „fluturi in stomac”, „indragostit/a pana peste urechi”, „orbit/a de dragoste”. Cu toate astea, e doar un episod temporar care nu are alt rol decat acela de a te indruma catre adevaratul nucleu al relatiei, catre linistea si satisfactia de a-ti fi gasit jumatatea. Pasiunea este trecatoare si superficiala, asadar, iar lucrurile care conteaza cu adevarat intr-o relatie nu se limiteaza la ea.

Citeşte continuarea pe Ele.ro.