Ce măşti îţi menţin părul sănătos în sezonul cald

Razele ultraviolete nu numai că pot deteriora pielea, ci și scalpul și firele de păr. De aceea, am pregătit pentru tine o listă cu câteva soluții eficiente prin care te poți proteja de razele soarelui.

27 apr. 2017, 11:55
Ce măşti îţi menţin părul sănătos în sezonul cald

Acoperă-ți părul cu o eșarfă

Vei petrece multe ore în aer liber? Înainte de a ieși din casă, acoperă-ți capul cu o eșarfă. În felul acesta, protejezi foliculii de păr și scalpul de razele ultraviolete. În locul eșarfei, poți folosi și o pălărie.

Folosește balsam de păr

Aplicând produse cosmetice atent alese, precum balsamul de păr, șuvițele își vor păstra uleiurile naturale când vor fi expuse în bătaia soarelui. În felul acesta, ele nu se vor rupe, iar vârfurile nu se vor deteriora.

Optează pentru produse de păr cu protecție solară

Găsești pe rafturile magazinelor numeroase articole de îngrijire a părului care protejează șuvițele de razelor ultraviolete. Folosește-le și tu, mai ales în zilele însorite, pentru a te asigura că părul nu va avea de suferit.

Aplică maioneză

Da, ai auzit bine. Expunerea părului la soare poate usca șuvițele. De aceea, trebuie să-l îngrijești cu produse care să împiedice soarele arzător să-ți deterioreze părul. Acest truc poate face diferența dintre un păr sănătos, strălucitor și unul care se rupe cu ușurință și care are vârfuri despicate. Tot ce trebuie să faci este să aplici puțină maioneză pe toată lungimea părului, iar după 15 minute să te șamponezi. Nu uita ca la final să te clătești cu apă din abundență.

Utilizează șampon uscat

Șamponarea excesivă, mai ales în timpul verii, este o greșeală pe care o facem majoritatea dintre noi. De ce este o greșeală? Pentru că prin șamponare sunt îndepărtate uleiurile naturale ale șuvițelor. În felul acesta, ele riscă să se rupă. În loc să-ți speli părul zilnic, folosește șampon uscat atunci când părul se îngrașă.

Aplică măști de păr

Aplicarea regulată a măștilor de păr poate face mult bine părului, în special în timpul sezonului cald. Măștile ajută ca șuvițele și scalpul să rămână hidratate și, de asemenea, prin aplicarea lor se formează un strat protector care împiedică acțiunea nocivă a razelor ultraviolete. Încearcă  măștile de păr din ingrediente naturale, pe care le poți face acasă, având grijă ca din compoziția lor să nu lipsească ouăle și oțetul de cidru de mere.

Învață cum să faci acasă balsam de păr.