Ce METODE folosesc spărgătorii de locuinţe

Au apus vremurile în care spărgătorii de locuinţe români loveau uşa cu parul. Acum, hoţii au adus în ţară metode de succes folosite în Occident. Îşi filează victimele cu aparatură de supraveghere ori bruiaj, informează România TV. Metoda foliei de aluminiu, cea a spray-ului cu azot sau cea a meseriaşului sunt doar câteva.

14 aug. 2015, 13:58
Ce METODE folosesc spărgătorii de locuinţe

Specialiştii în sisteme de securitate vorbesc despre noi metode abordate de hoţii români, metode care înlătură orice sistem de închidere. Spray-ul cu azot este una dintre ele. Odată pulverizat pe încuietoare, prin diferenţa de presiune, îngheaţă încuietoarea, aceasta devine casantă şi o sparg cu şurubelniţa.

O altă metodă adoptată din Occident este cea a foliei de aluminiu. Hoţii învelesc cheia în folie de aluminiu şi o bagă în butuc. După câteva mişcări stânga-dreapta, cleştii din interior se slăbesc şi uşa se deschide.

Un alt exemplu împrumutat de hoţii noştri din Occident este cel al meseriaşului. Se deghizează în lucrători la gaze ori electricitate, iar sub pretextul unui control de rutină intră în casele oamenilor. Profită de ocazie când proprietarul nu este în cameră şi pleacă cu ce le pică la îndemână.

Citeşte şi Spărgătorul de biserici. Cum acţiona un hoţ specializat în furt din lăcaşurile sfinte