Ce nu avem voie să facem în ziua de vineri. Fugiţi de usturoi şi nu vă tăiaţi unghiile

Zi de post și chiar de post negru, pentru că atunci a fost răstignit Mântuitorul, vinerea e plină de superstiții pe care strămoșii noștri le-au păstrat mereu cu sfințenie.

08 mart. 2018, 13:29
Ce nu avem voie să facem în ziua de vineri. Fugiţi de usturoi şi nu vă tăiaţi unghiile

Potrivit tradiției, orice persoană care ține post în ziua de vineri își va realiza toate dorințele, scrie secretele.com. De asemenea, vineri nu se consumă absolut deloc usturoi, pentru că sâmbătă dimineața se crede că se împărtășesc îngerii.

Citeşte şi Cât de benefică este o zi de post

Vinerea trebuie ținută mai ales de femeile tinere, care nu au voie să-și taie unghiile, pentru că altfel va rămâne necăsătorită. Mai mult, se crede că cine va coase într-o zi vineri, își va coase buzele, iar cine va îndrăzni a toarce, își va încurca intestinele.

Cine se spală în Vinerea Mare va fi ferit de boli tot anul

De asemenea, femeile nu au voie să coasă în Vinerea Mare, pentru că atunci vor atrage tot necazul asupra lor. Dacă în schimb, se vor spăla, vor fi ferite de necazuri tot anul. Și tot dorințe își vor împlini toți cei care în prima zi de vineri după Paște își vor spăla chipul în apa unei fântâni.

De asemenea, tradiția spune că în ziua de vineri nu se fac căsătorii, pentru că acestea nu vor rezista în timp. Despre persoanele născute în ziua de vineri se spune că sunt frumoase, iubitoare, pasionale și pline de duh divin.