Ce nu ştiai despre consumul de cafea

Știai că unul dintre cele mai eficiente remedii pentru durerile de cap este cafeaua? Bea o ceașcă de cafea atunci când simți că durerea este pe cale să se declanșeze și vei vedea efectele benefice.

RomaniaTV.net
13 ian. 2016, 09:39
Ce nu ştiai despre consumul de cafea

Despre cafea se mai spune că este un aliment special, care oferă viață eternă, ajutându-i pe cei care dorm puțin dar care visează mult. Bineînțeles, mulți dintre noi nici nu concepem să ne începem ziua fără o ceașcă aromată de cafea, simplă sau cu lapte.

Însă, cafeaua are mult mai multe beneficii, unele dintre ele necunoscute!

Polifenolii din cafea rămân în sânge timp de 14 ore

Polifenolii sunt elemente bio-active, care au acțiune antioxidantă extrem de benefică pentru sănătatea noastră. Aceștia previn numeroase afecțiuni, inclusiv boli cardiovasculare sau neurodegenerative.

Citeşte şi  Ce se întâmplă dacă bei patru ceşti de cafea pe zi

Potrivit oamenilor de știință de la Centrul de Cercetare Nestle din Laussane, Elveția, o singură ceașcă de cafea ne furnizează polifenoli ce rămân în sângele nostru până la 14 ore. Aceștia ne oferă protecție împotriva acțiunii radicalilor liberi, stimulează absorbția de substanțe nutritive și reglează flora intestinală.

Cafeaua combate durerile de cap

Deși cafeaua este o băutură stimulatoare, care ar putea declanșa dureri de cap, efectul este invers, având rolul de calmare a acestora. Iată de ce!

Citeşte continuarea pe click!sănătate.ro