Ce nume se sărbătoresc de Sfânta Maria. Cui urăm „La mulţi ani” de Sfânta Maria

Peste două milioane de români poartă nume derivate din Sfântă Măria şi se aniversează pe 15 august, respectiv 8 septembrie.  

13 aug. 2018, 18:56
Ce nume se sărbătoresc de Sfânta Maria. Cui urăm „La mulţi ani” de Sfânta Maria

Deşi sunt persoane care spun că de Adormirea Maicii Domnului (15 august) nu este bine să urezi La mulţi ani, sunt preoţi care infirmă acest mit şi spun că Adormirea Maicii Domnului este prilej de sărbătoare.

Citeste detalii aici.

Numele Maria provine din ebraica si inseamna „Copil dorit” (Miryam). In aceasta zi se mai sarbatoresc si nume derivate din Maria precum Anamaria, Mari, Meri, Marioara, Mariuta, Marita, Mariana, Marilena, Marina, Marinela, Marieta, Marica, Marita, Marusia, Mariuca, Maricica, Mia, Maia, Mita, Mimi, Mioara, Marian, Marin, Marinus, Marinica.

Click pe link-uri pentru multe nume de fete si nume de baieti, precum si semnificatia lor.

 Il serbam pe Marius de Sfanta Maria?

Parerile sunt impartite. Sunt persoane care sarbatoresc numele de Marius de Sfanta Maria. Altii, insa, considera ca numele nu are nicio legatura cu Sfanta Maria sic a profine de la Zeul Marte.
Altii spun ca Marius vine din latina – Caius Marius fiind unul dintre vestitii oameni de stat si comandat miliar in epoca republican.
Alti cercetatori spun ca numele se apropie mult mai bine de cuvantul etrusc „maru”, care avea intelesul de „om, individ”.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.