Ce păţesc bărbaţii în timp cu adevărat, din punct de vedere sexual

Este un fapt deja stiut si dovedit in repetate randuri ca, odata cu trecerea anilor, capacitatea sexuala a barbatului scade. Putini stiu, insa, ca penisul in sine se schimba ca marime si ca aspect odata cu inaintarea in varsta.

20 nov. 2014, 13:38
Ce păţesc bărbaţii în timp cu adevărat, din punct de vedere sexual

Capacitatea sexuala a barbatului scade pe masura ce adauga ani dintr-un motiv bine stabilit: scade secretia de testosteron. Astfel ca ii este mai greu sa ajunga la starea de excitare care sa genereze o erectie si, odata obtinuta, este totodata mai greu sa ajunga la orgasm.

Mai mult de atat, odata cu trecerea anilor, cantitatea si calitatea spermatozoizilor din lichidul seminal scade si pot aparea mai des disfunctii erectile. Mai multe studii au aratat ca intre 40 si 70 de ani procentul barbatilor potenti scade de la 60% la aproximativ 30%.

Insa, dincolo de aceste schimbari greu de controlat, penisul barbatului difera ca marime si ca aspect dupa ce depaseste varsta de 30 de ani.

Paleste culoarea glandului

Din punct al aspectului, dupa varsta de 30 de ani, glandul penisului (capul) isi pierde din culoarea intensa rosu-violet ca urmare a reducerii fluxului de sange din zona. Pe fondul circulatiei sangvine tot mai deficitare, asadar a irigarii tot mai proaste a zonei cu sange, paleste culoarea glandului, dar se raresc si firele de par pubian. „Pe masura ce secretia de testosteron scade, zona penisului se reintoarce la starea sa dinaintea pubertatii, practic, cu tot mai putin par”, explica medicul Irwin Goldstein, seful Departamentului de Medicina Sexuala de la Spitalul Alvarado din San Diego si redactorul-sef al publicatiei de specialitate „The Journal of Sexual Medicine”.

Se micsoreaza

In ceea ce priveste marimea penisului, aceasta depinde mult de greutatea corporala a barbatului. Pe masura de inainteaza in varsta, multi barbati castiga cateva kilograme, unii ajung la supraponderabilitate si obezitate. Acumularea de grasime in partea inferioara a abdomenului, inevitabila in cazul persoanelor grase, da iluzia ca penisul s-a micsorat. Practic, tesutul adipos de la nivelul pubisului „ascunde” baza penisului, facandu-l astfel sa para mai mic.

„In unele cazuri, grasimea abdominala poate chiar sa ingroape penisul”, spune medicul Ronald Tamler, director al Programului pentru Sanatatea Barbatilor desfasurat la Spitalul Mount Sinai din New York. Cu toate acestea, in cazul marimii, problema este reversibila: slabitul. Pe masura ce se micsoreaza tesutul adipos „iese la iveala” si adevarata marime a organului sexual masculin.

In ceea ce priveste marimea, un penis in erectie la 30 de ani nu masoara tot atat ca la 60 de ani, atrage atentia Irwin Goldstein, seful Departamentului de Medicina Sexuala de la Spitalul Alvarado din San Diego.

Daca la varsta de 30 de ani penisul in erectie masoara usor peste 15 centimetri, la varsta de 60-70 de ani acelasi organ sexual in erectie va masura 13,6 centimetri. Practic, odata cu inaintarea in varsta, „barbatia” se poate micsora cu mai bine de un centimetru.

Sursa: lyla.ro