Ce păţeşti dacă îţi dai jos „caracatiţa” montată de „hingherii de maşini” pentru parcare neregulamentară

Poliţia locală avertizează că aceia care îşi deblochează singuri caracatiţele puse la roţi, pentru blocarea automobilului, vor fi daţi în judecată de firma care montează dispozitivul, nu de primărie, pentru însuşirea acelor fiare.

14 mart. 2014, 13:11
Ce păţeşti dacă îţi dai jos „caracatiţa” montată de „hingherii de maşini” pentru parcare neregulamentară

Cum aproape orice poate fi falsificat, micii meseriaşi au început să construiască chei speciale pentru deschiderea blocatorilor (caracatiţelor) montaţi la roţile maşinilor parcate neregulamentar, scrie cugetliber.ro.

Poliţia locală explică că propietarii ale căror maşini au fost blocate nu vor scăpa de lege. Aceştia vor fi acţionaţi în instanţă de firma care se ocupă de blocarea maşinilor pentru însuşirea BLOCATORILOR

Citeşte şi Ridicarea maşinilor parcate neregulamentar, SUSPENDATĂ în sectorul 4 al Capitalei

„Activitatea desfasurata dovedeste caracterul deosebit, prin incalcarea premeditata a prevederilor legale. Toate activitatile de blocare a rotilor sunt materializate prin fotografii, iar toate vehiculele impotriva carora s-a luat masura sunt trecute intr-o baza de date. Cunoastem situatia scoaterii blocatorilor, dar pentru ca sistemele respective nu apartin primariei, ci operatorului care executa activitatea, acesta este indreptatit sa sesiseze insatnta de judecata cu privire la insusirea blocatorului, noi punand la dispozitie probele”, a spus Directorul Poliţiei Locale Constanţa, Daniel Bratu.

De asemenea, firmele care se ocupă de blocarea maşinilor vânează anumite parcări ilegale. „În permanenţă, politistii locali dispun masuri de ridicare a autovehiculelor, care pe langa faptul ca incalca prevederile legale creaza si pericole pentru ceilalti participanti la trafic. Am in vedere autovehiculele oprite pe trecerile pentru pietoni, inclusiv pe trotuarele din capetele acestora, oprite la mai putin de 25 de metri inaintea trecerilor pentru pietoni, deoarece exista riscul aparitiei unui minor si accidentarea acestuia. Cele oprite pe colturile intersectiilor, care impiedica vizibilitatea sau cele stationate pe trotuar, care obliga pietonii sa circule pe partea carosabila”, a precizat Daniel Bratu.