Ce pensie are de fapt Nina Iliescu. Soţia fostului preşedinte şi-a publicat fluturaşul de pensie

Nina Iliescu soţia fostului preşedinte Ion Iliescu, şi-a publicat pe blogul acestuia fluturaşul de pensie. Gestul ei vine ca reacţie la un articol de presă în care se afirma că Nina Iliescu are pensie peste 10.000 de lei pe lună.

RomaniaTV.net
15 feb. 2018, 14:26

„Intervin foarte rar în spațiul public. Discreția a fost alegerea mea. Dacă fac asta acum, este pentru că mă simt obligată cu o explicație colegilor mei de muncă, atâția câți mai sunt în viață”, a scris Nina Iliescu.

Ea face trimitere la un articol de presă, unde se scria că soţia fostului preşedinte are o pensie de 10.600 de lei.

„Sursa citată citează, la rândul ei, din Libertatea, care citează, la rândul ei, Cancan, care și el citează declarația de avere a soțului meu, cea din 2008, unde venitul meu din pensie era de fix 10.600 de lei. Pe an! Scrie negru pe alb! Adică circa 900 de lei pe lună. Da, din păcate asta era pensia foștilor mei colegi, cercetători într-un domeniu atipic, coroziunea metalelor, deși autoturismele domniilor lor jurnaliștii au a ne mulțumi”, a continuat Nina Iliescu.

Drept dovadă, Nina Iliescu a publicat fluturaşul ei de pensie, care atestă că soţia lui Ion Iliescu a primit în ianuarie aproape 2.150 de lei.

„Nu, pensia mea nu a crescut ca în povești, ci s-a mărit, conform legii, în ultimii zece ani, până la o sumă lunară care depășește cu puțin 2000 de lei. Colegii mei n-au a se minuna: mărirea de pensie din presă nu e mărire, e doar știre falsă, și dovadă de „profesionalism” jurnalistic”, a mai scris Nina Iliescu.