Ce poţi trata cu lămâie

Lămâia este un fruct recunoscut pentru întrebuințările sale culinare, dar și medicinale, fiind un veritabil izvor de sănătate. Este folosită la prepararea diverselor rețete, precum tartele cu lămâie sau la prepararea limonadei, băutură nelipsită în anotimpul călduros.

RomaniaTV.net
30 ian. 2018, 08:46
Ce poţi trata cu lămâie

Lămâia este acidă, cu aromă specifică și gust acru, fiind fructul cel mai bogat în vitamina C, necesară organismului. 

Acest fruct îmbunătăţește imunitatea, întărește vasele de sânge, ajută la vindecarea pielii şi chiar la blocarea dezvoltării anumitor celule care pot declanşa apariţia cancerului.

Previne varicele

Lămâia are importante proprietăţi terapeutice asupra vaselor de sânge, fiind eficient în lupta împotriva varicelor. Amestecă șase picături de suc de lămâie cu ulei de migdale sau de avocado și masează zona afectată. 

 

Curăță și tonifiază pielea

Vitamina C din lămâie albește petele, curăță pielea și o tonifiază și luptă cu ridurile. De asemenea, omoară bacteriile care cauzează acneea. Astfel, banala limonadă poate avea efecte miraculoase asupra tenului. Poți face comprese dintr-un amestec făcut din o parte de zeamă de lămâie proaspăt stoarsă cu o parte apă cu miere.

 

Alungă oboseala

Potrivit studiilor, lămâia are efect de calmare şi ajută la îndepărtarea oboselii, agitaţiei, ameţelii, nervozităţii şi a tensiunii. De asemenea, este de ajutor și celor ce se confruntă cu oboseală cronică. 

 

Combate durerile articulare

Sucul de lămâie are un efect alcalin deosebit de puternic, fiind un agent natural împotriva excesului de aciditate care este responsabil pentru multe boli, printre care şi reumatismul. Pentru a combate durerile articulare, consumă 2-3 de lămâie stoarsă în apă călduţă pe zi.

  

Susține imunitatea

Conţinutul ridicat de vitamina C din lămâie o transformă într-un eficient luptător împotriva răcelii şia gripei. Când răceala cauzează febra, o cană de suc de la 1-2 lămâi cu apă fierbinte şi miere, consumată la fiecare 2 ore, va ajuta cu siguranţă la scăderea febrei.

 

Atenție!

Lămâile care se găsesc pe rafturile supermarketurilor, de obicei, sunt tratate chimic. Astfel, specialiștii avertizează că coaja de lămâie este toxică și periculoasă pentru sănătate.

Află ce afecțiuni pot fi tratate cu citrice AICI