Ce poate anunţa o durere de cap însoţită de stare de vomă

Durerea de cap si starile de voma pot semnala boli grave sau pot fi simptome ale unor afectiuni care apar frecvent la oameni.

14 nov. 2017, 20:27
Ce poate anunţa o durere de cap însoţită de stare de vomă

Gripa este una din bolile comune la oameni care poate produce dureri de cap si stari de voma alaturi de alte simptome caracteristice. Oamenii sunt afectati de gripa de obicei în timpul epidemiilor care apar în anotimul de toamna si iarna. De obicei apare întai senzatia de greata si voma, apoi se instaleaza durerea de cap.

Stresul mental poate sa dea dureri de cap, insa daca acestea sunt insotite si de o stare de voma este cazul sa se consulte un medic pentru a afla cauzele sigure ale acestor simptome, scrie sanatate.bzi.ro.

Varsaturile si dureri de cap se produc si datorita intoxicatiilor alimentare sau ale celor cu anumite substante toxice, vopsele, medicamente, etc. În astfel de cazuri starile de greata si voma sunt intense si de aceea trebuie apelat de urgenta la un medic pentru a primi ajutor de specialitate.

Mancarea iti poate provoca dureri de cap

Migrenele pot produce de asemenea astfel de simptome si se datoreaza unor cauze diverse, din care stresul ocupa un loc principal. Migrenele pot sa apara la cei care sufera de boli ereditare, congenitale, etc. În caz de migrena ce se repeta frecvent trebuie de consultat un medic neurolog.

Tensiunea arteriala neregulata poate duce la aparitia durerilor de cap si a varsaturilor mai ales daca este produsa pe fondul unei tulburari cardiovasculare sau renale. Crizele hipertensive încep cu astfel de simptome si pot duce la accident vascular cerebral.

Consumul excesiv de alcool este un motiv sigur de greata, varsaturi si dureri intense de cap. Simptomele la alcoolici sunt clare si destul de greu de suportat.

Varsaturile si durerile de cap pot fi si efecte secundare la anumite medicamente, pot sa apara în cazuri de indigestie, diabet zaharat, sindrom de colon iritabil, ulcer peptic, cancer, pancreatita, rau de mers cu masina sau cu barca, chimioterapie, atac de cord, ameteli.

Cum sa scapi de durerea de cap doar stimuland aceste puncte

În cazuri grave, de comotie cerebrala apar astfel de simptome iar necesitatea de a merge la medic este vitala. Tumorile la nivelul creierului sunt de asemenea foarte grave si dau si astfel de simptome.

Citeşte şi Ce BOLI poate ascunde senzaţia de GREAŢĂ