Ce poţi face ca bebe să se simtă iubit şi dorit încă din burtică

A rămâne însărcinată este în egală măsură un proces biologic şi psihologic, emoţional. Dincolo de călătoria, lupta, ambiţia spermatozoidului pentru cucerirea ovulului, în care sunt importante viteza, rezistenţa, vigoarea, sănătatea ca aspecte biologice, de puţină vreme încoace a fost validat prin studii amănunţite şi cercetări detaliate conceptul de memorie celulară.

RomaniaTV.net
26 mai 2016, 20:20
Ce poţi face ca bebe să se simtă iubit şi dorit încă din burtică

Asta inseamna ca inca din timpul actului sexual, spermatozoizii preiau si poarta cu ei mai departe informatii despre relatia celor doi protagonisti – femeie si barbat, despre felul in care se simt impreuna, despre trairile lor extazice sau nu. Astfel, nu este deloc intamplator faptul ca in actul sexual isi are originea conceptia. Cel mai facil mod de a evidentia acest lucru sunt procedurile de fertilizare In –Vitro din care lipsesc informatiile privind actul sexual si descarcarile lui, insa exista alt tip de informatii.

De la o luna la alta de sarcina, gravida resimte la nivel fiziologic diverse schimbari si uneori, disconforturi ca varsaturi, dureri de spate, edeme, arsuri stomacale etc. O data cu ele apar si modificari ale dispozitiei emotionale, temeri si angoase care influenteaza relatia dintre mama si fat, precum si dezvoltarea acestuia. Sarcini nedorite de unul sau ambii parinti, altele dimpotriva, pretioase – obtinute cu mari eforturi financiare, biologice, de timp, feti diagnosticati cu malformatii congenitale, conflictul dintre sarcina si cariera profesionala, grijile materiale sunt atatea situatii care atesta importanta si greutatea starii emotionale. De cele mai multe ori, aspectele psihologice sunt lasate la o parte in favoarea celor biologice, caci nu-i asa, gravida merge in fiecare luna la controlul ginecologic.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.