Ce poţi face pentru creşterea imunităţii

Vrei ca, iarna aceasta, răceala sau gripa să stea departe de tine? Nu te baza doar pe suplimentele de imunitate, ai grijă și la stilul de viață și la alimentație!

RomaniaTV.net
27 dec. 2016, 11:12
Ce poţi face pentru creşterea imunităţii

Dormi suficient

Somnul este important pentru menținerea sănătății, inclusiv pentru susținerea sistemului imunitar. În cadrul studiilor, s-a observat că persoanele care nu dorm suficient sunt mai vulnerabile în fața infecțiilor. În lipsa somnului, celulele produc mai puțini anticorpi. Mai mult, insomnia cronică poate perturba funcționarea celulelor. Așadar, pentru ca sistemul imunitar să ne protejeze eficient, este important să dormim 7-8 ore pe noapte.

Mișcarea are rol protector contra bolilor

Efortul fizic moderat (mers rapid, ciclism, volei, înot), practicat zilnic, 30-60 de minute, cel puțin 5 zile pe săptămână, are rol imunostimulator. Mai mult, poate reduce cu până la 40% riscul de infecții respiratorii. Atenție! Sportul nu trebuie să ne suprasolicite. La persoanele care practică sport în exces s-a observat o scădere a nivelului limfocitelor, care au rol în secreția imunoglobulinelor (anticorpilor).

Citeşte şi  Tratamente naturiste. Echinacea şi Lemnul dulce, plantele imunităţii

Include probioticele în meniu

Probioticele asigură echilibrarea nivelului de bacterii benefice din flora intestinală. Ele ajută procesul de digestie, contribuie la absorbţia nutriemenţilor şisusțin buna funcționare a sistemului imunitar. Iaurtul și chefirul conțin bacterii lactice și bifidobacterii, fiind o sursă importantă de probiotice. Nu orice iaurt conține însă probiotice. Alege-le pe cel fără lapte praf reconstituit, coloranți, arome, fructe, agenți de îngroșare și zahăr.

Alți aliați alimentari ai imunității sunt: vitamina C (citrice, kiwi, varză, ardei roșii), vitamina D (lactate, sardine, ton), zincul (carne de vită, nuci, alune, semințe de dovleac) și magneziul (migdale, banane, lactate).

Info

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, se reduce capacitatea sistemului imunitar de a ne apăra de boli.
Mizează pe remediile imunostimulatoare

Există numeroase remedii pe care poți conta pentru ca infecțiile respiratorii să stea departe de tine.

Echinacea.Numeroșii compuși ai acestei plante au o importantă acțiune imunostimulatoare. Planta stimulează macrofagele (celule care distrug toxinele și intrușii) și crește numărul globulelor albe. Cura cu remedii pe bază de echinacea se poate face atât preventiv, cât și pentru tratarea răcelii și gripei.

Echinacea poate fi administrată sub formă de capsule, tinctură, ceai sau pulbere. Încă de la primele semne ale răcelii, poți lua tinctură de echinacea: 1 linguriţă dizolvată în jumătate de pahar cu apă, de 4 ori pe zi, pe stomacul gol.

Citeşte mai mult pe click!sanatate.ro