Ce propuneri au femeile din PSD pentru programul de guvernare

Presedintele OFSD, Viorica Dancila, a prezentat astazi, in cadrul celei de a treia zi a Scolii de Vara, propunerile femeilor social-democrate pentru viitorul program de guvernare. OFSD considera ca romancele, mai ales cele din mediul rural, continua sa aiba dificultati in gasirea unui loc de munca si sunt principalele victime ale problemelor economice, discriminarii sau actelor de violenta fizica si verbala, incepand cu cea domestica.

30 aug. 2016, 03:08
Ce propuneri au femeile din PSD pentru programul de guvernare

Solutiile propuse de OFSD vizeaza atat problematica locurilor de munca pentru femei, sanatatea acestora cat si sprijin pentru familiile cu copii.

Care sunt cele 7 propuneri pe care noi le aducem in atentia opiniei publice:

  • Sprijin pentru tinerele mame: analize gratuite pentru femeile insarcinate, astfel incat sa fie eliminate riscurile pentru mama si copil.
  • Protejarea sanatatii femeilor: Efectuarea gratuita, anual sau la nevoie, a ecografiilor mamare/acoperirea din asigurarile medicale a ecografiilor mamare.
  • Locuri de munca pentru femeile din mediul rural: deblocarea urgenta a liniilor de finantare europeana ce pot ajuta in dezvoltarea de solutii pentru femeile de la sat; linii care sustin antreprenoriatul feminin si ajuta femeile din rural sa-si puna pe picioare mici afaceri.
  • Securitate financiara pentru femeile pensionare: acceptarea cumulului pensiei cu salariul pentru femeile cu pensie egala sau mai mica cu pensia medie din Romania, astfel incat acestora sa le fie oferita sansa independentei financiare si a unui trai decent.
  • Preturi mai mici la produsele pentru nou-nascuti: Reducerea TVA la 5% pentru carucioare, patuturi si scutece – „Cosul noului nascut”.
  • Sprijin pentru copiii din mediul rural cu parinti plecati in strainatate: dotarea primariilor/scolilor cu calculatoare care sa fie destinate conversatiilor online intre copii si parintii plecati in afara tarii.
  • Pedepsirea exemplara a agresorilor in cazurile de violenta domestica: agresorii dovediti sa fie monitorizati, inclusiv prin purtarea unor bratari electronice care sa avizeze in caz de incalcare a distantei minime fata de victima.

De joi, 25 august, pana duminica, 28 august, la Mamaia, are loc Scoala Politica de vara a OFSD. Rezultate si concluzii privind alegerile locale, pregatirea alegerilor parlamentare, responsabilitatea femeilor care ocupa functii in administratia publica locala, dinamica votului in Romania, Legea alegerilor generale, votul din Diaspora, perspective ale fortei de munca in conditiile Brexit, sunt doar o parte dintre temele care vor fi discutate la acest eveniment.