Ce s-ar întâmpla dacă toată populaţia globului ar sări exact în acelaşi timp?

Te-ai intrebat vreodata ce s-ar intampla daca toata populatia de pe Terra ar sari exact in aceeasi secunda? S-ar produce un cutremur sau nici macar nu s-ar simti?

12 aug. 2014, 11:20
Ce s-ar întâmpla dacă toată populaţia globului ar sări exact în acelaşi timp?

In primul rand, poate ca nu stiai, dar masa Pamantului este concentrata in mijlocul acestuia. Aceeasi situatie este si la patinatori. Pentru a avea o viteza mare de rotatie, ei isi concentreaza greutatea strangandu-si mainile langa corp cat mai strans. Iar daca tu, acum, te intinzi pe sol, inevitabil duci la cresterea vitezei de rotatie a planetei si la micsorarea duratei zilei. Bineinteles, e vorba de o cifra infima, dar care poate fi calculata.

„Pe Terra va lua naştere un nou OCEAN, iar continentul african va fi RUPT în două”

In urma cutremurului devastator din Japonia, fiecare zi care a urmat de atunci si pana acum are cu 0.0000018 secunde mai putin. Si totusi, a fost o miscare tectonica uriasa. Asadar, ce influenta ar putea omenirea?

In acest moment, pe Terra traiesc in jur de 7 miliarde de oameni. Daca ar sari toti odata, fix in acelasi moment? Interesant este ca, daca toata populatia lumii ai trai intr-un singur loc, fiind vorba de aceeasi densitate ca cea din New York, cu totii am incapea in statul Texas. Si totusi, asa cum spune oamenii de stiinta, daca am sari, nu s-ar intampla prea mare lucru, intrucat masa noastra totala nu se poate compara cu cea a globului. E ca si cum ai compara totul cu nimic. Potrivit un experiment facut de BBC, daca 15.000 de persoane sar simultan, e posibil sa se inregistreze un cutremur de 0.1 pe scara Richter.