Ce să faci când ai febră. Cum să scapi de febră rapid

Ce sa faci cand ai febra. Febra este un episod destul de urat si nimanui nu-i place sa fie bolnav. Insa, inainte de a lua orice decizie pentru a scadea febra, nu uita ca aceasta este o reactie normala si naturala a organismului de a lupta cu boala. Febra poate fi simptomul unei afectiuni serioase si nu o vei putea combate daca nu rezolvi intai boala. Tocmai de aceea pe eticheta multora dintre medicamentele antitermice scrie ca daca febra nu dispare dupa 3 zile, trebuie sa ceri sfatul doctorului.

03 sept. 2018, 20:13
Ce să faci când ai febră. Cum să scapi de febră rapid

Medicamentele care se elibereaza fara reteta sunt menite sa rezolve o infectie virala minora. Acestea au rolul de a controla febra medie pentru ca tu sa poti „functiona” pe timpul zilei. Insa daca febra persista, nu continua cu medicamentele fara sa ceri sfatul medicului.

Ce sa faci cand ai febra. Febra este prezenta daca:

– temperatura rectala este peste 37,8 grade Celsius;
– temperatura orala este peste 37,5 brade Celsius;
– temperatura axilara este peste 37,2 grade Celsius;
– temperatura otica (la nivelul urechii) este peste 37,2 grade Celsius.

Valoarea normala a temperaturii masurata la nivel oral este de 38,8+/-0,7 grade Celsius. Acest lucru inseamna ca doar o valoare a temperaturii intre 36,1 si 37,5 grade Celsius este considerata normala. Totusi, exista multe variatii ale temperaturii normale, iar acest lucru trebuie luat in considerare cand se masoara febra.

Valorile oferite mai sus sunt pentru un adut sanatos, care a mancat, este imbracat confortabil, aflat in interior, intr-o camera cu temperatura normala (22,7-24,4 grade Celsius), in timpul diminetii, dar nu la scurt timp dupa trezirea din somn. Mai mult, pentru temperatura orala, subiectul trebuie sa nu fi mancat, baut sau fumat cu cel putin cincisprezece-douazeci de minute inainte de masuratoare.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.