Ce să faci şi ce să nu faci când bebeluşul este agitat

Ingrijirea bebelusului este cel mai important aspect din viata unei mamici. Ea trebuie sa acorde atentie tuturor semnelor pe care micutul le transmite pentru a-i intelege nevoile si a i le satisface. Cand copilul incepe sa fie agitat este primul semn ca ceva nu este in regula. Iar cand ingrijesti un bebelus, unul dintre factorii de stress este plansul acestuia.

26 dec. 2015, 20:01
Ce să faci şi ce să nu faci când bebeluşul este agitat

Studiile au demonstrat ca persoanele care ingrijesc un bebelus, fie ca este vorba de mama, tata, bunici sau bone, imediat dupa auzirea plansului bebelusului prezinta o crestere a pulsului si a starii de alerta. Aceasta reactie determina sa il ajute pe bebelusul neajutorat. Se pare insa ca numai parintii sunt „dotati” cu capacitatea de a-si linisti bebelusul agitat aproape imediat. Reactia este putin intarziata in cazul persoanelor straine.

Cand bebelusul plange, acesta comunica, de fapt, cu cei din jur. Poate transmite semnale precum foame, scutec ud, frig, cald, plictiseala, singuratate, durere sau boala.

Bebelusii foloses un singur „cuvant”, plansul, insa, cu timpul, parintii isi dau seama de mesajele transmise de bebelus dupa intensitatea plansului, dupa sunetele scoase.

Un bebelus sanatos, cu varsta cuprinsa intre 2 si 12 saptamani, plange, in medie, doua ore pe zi. Daca plange mai mult de atat, inseamna ca este afectat de colici.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.