Ce să mănânci când eşti stresat

In fiecare zi trebuie sa fii pregatit pentru orice obstacol care iti iese in cale. Ca sa fii sigur ca nu te stresezi, iata o lista a alimentelor care au efect de linistire.

13 mart. 2013, 21:15
Ce să mănânci când eşti stresat

Portocalele. Cel mai rapid efect de calmare il au portocalele datorita continutului ridicat de vitamina C. Portocalele echilibreaza tensiunea arteriala si scade nivelul cortizolului (hormonul stresului).

Ciocolata neagra. O ciocolata cu 70% cacao este ideala pentru a scapa de stres. Datorita continutului ridicat de antioxidanti (flavonide), ciocolata reduce tensiunea arteriala, dar contribuie din plin si la prevenirea cancerului si a bolilor cardiovasculare.

Grasimile esentiale. Somonul, macroul si sardinele sunt o sursa excelenta de grasimi esentiale, acizi grasi omega3 care ridica nivelul de serotonina din creier. Acest hormon regleaza abilitatea organismului de a lupta cu stresul.

Avocado. Acest fruct contine grasimi mononesaturate si potasiu care reduc tensiunea arteriala. Astfel, fructul de avocado nu numai ca te elibereaza de stres, ci iti si protejeaza inima. Efectul de calmare se datoreaza si vitaminei B, pe care avocado il contine, aceasta avand rolul de a proteja celulele nervoase ale creierului.

Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro