Ce să nu faci când te cerţi cu iubitul, ca să obţii ce vrei de fapt. Aşa îl manipulezi

Felul în care decurge o ceartă între iubiţi poate fi mereu controlat sau manipulat. Mai ales dacă tehnicile de manipulare sunt bine cunoscute. În urma studiilor efectuate de sociologi, au fost descoperite punctele slabe ale bărbaţilor în timpul certurilor. 

RomaniaTV.net
02 mai 2014, 05:28
Ce să nu faci când te cerţi cu iubitul, ca să obţii ce vrei de fapt. Aşa îl manipulezi

Asa ca iata ce sa nu faci cand te certi cu iubitul, ca sa obtii ce vrei de fapt

1. Nu ridica tonul!

Orice barbat se va enerva si mai tare daca din intamplare tipati mai tare ca el. important este sa va mentineti tonul vocii darz, dar nu ridicat. Barbatii raspund mult mai bine la o abordare logica a situatiei decat la una agresiva. Odata ce-si vad iubita ca este in stare sa fie la fel de agresiva ca ei, simt o nevoie patologica sa demonstreze ca …sunt mai tari. Si de acolo mai este foarte putin pana la o despartire.

2. Nu ai dreptate!

Desi suna groaznic, de fapt este vorba despre o strategie. Daca barbatul tau intelege de ce te certi cu el, fara sa sustii ca numai tu esti cea care are dreptate, este posibil sa obtii reconcilierea. Este important ca el sa priceapa ca nu se discuta despre greseli comise de el, pentru ca va intra in defensiva. Barbatul tau trebuie sa priceapa ca, la fel ca si tine, a facut o serie de erori si ca, la fel ca si tine, nu are mereu dreptate.

3. Nu-l intrerupe ca sa-ti spui tu punctul de vedere

Este la limita bunului simt sa ai rabdare ca interlocutorul tau sa termine de vorbit ca apoi sa iti sustii pledoaria. Asa stau lucrurile si in cazul unei certe, asa ca ai rabdare sa termine ce are de spus si abia apoi vorbeste tu. Daca continui sa il intrerupi, nu va mai auzi nimic din ceea ce ai tu de spus pentru ca se va concentra foarte mult sa nu-si uite ideea. Nu uitati, barbatii sunt instinctivi si nu reactioneaza bine la agresiune si dominare verbala.

4. Nu trage concluzii

Da, este cu adevarat un fel de a spune…a face pe proasta. Insa nu este chiar asa. Chiar daca stii raspunsurile, pune-i intrebari in legatura cu motivul certei. Nu trage tu concluzii cu voce tare, pentru ca acest lucru il va deranja. Daca il intrebi despre problemele pe care le aveti si despre punctul lui de vedere in privinta acestora, va deveni mult mai dojenitor si blajin. De multe ori, aceasta strategie da cele mai bune roade.

Continuarea pe Lyla.ro