Ce scrie Biblia cu adevărat despre homosexuali şi căsătoria între homosexuali

Controversele apărute după petiţia Coaliţiei pentru Familie, care doreşte interzicerea căsătoriilor homosexuale prin Constituţie, sunt departe de a se stinge. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu afirmă într-un articol că Iisus însuşi nu este împotriva relaţiilor homosexuale, însă Biblia îl contrazice: Vechiul Testament condamnă explicit relaţiile homosexuale, iar pedeapsa este moartea.

27 mai 2016, 09:45
Ce scrie Biblia cu adevărat despre homosexuali şi căsătoria între homosexuali

„Cu ce drept nu îngăduie BOR zisa Mântuitorului, „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”, Iisus neprecizând dacă aproapele e femeie sau bărbat?”, se întreabă CTP într-un articol

Pasajul citat de jurnalist este din Noul Testament, Matei 22:39, şi face parte dintr-un cuvânt al Mântuitorului în faţa fariseilor, care l-au întrebat care este marea poruncă a legii:

Iar El i-a raspuns: „Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau din toata inima ta, din tot sufletul tau si din tot cugetul tau.

38. Aceasta este marea si intaia porunca.

39. Iar a doua, asemenea acesteia: Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti.

40. De aceste doua porunci atarna toata legea si profetii”. (Matei 22: 36 – 40)

Pasajul face trimitere mai degrabă la iubirea spirituală, din moment ce iubirea fizică faţă de Dumnezeu iese din discuţie.

În schimb, în Vechiul Testament există pasaje care interzic explicit relaţiile homosexuale, dar nu numai, ci şi incestul, zoofilia, precum şi alte forme de sex diferit de cel heterosexual.

Cartea Leviticului din Vechiul Testament are un capitol întreg dedicat „opririi însoţirilor nelegiuite”. Aici sunt enumerate toate formele de sex neîngăduit de legea sfântă, pentru care păcătoşii vor fi stârpiţi. Printre ele, homosexualitatea:

Sa nu te culci cu barbat ca si cum te-ai culca cu o femeie; aceasta-i uraciune. (Leviticul, 18:22)

Şi mai explicit decât atât, homosexualitatea este pedepsită cu moartea în aceeaşi carte a Leviticului, la capitolul „Păcate şi pedepse”:

De se va culca cineva cu barbat ca si cum s-ar culca cu o femeie, amandoi au savarsit uraciune: vor fi omorati, ca vinovati sunt. (Leviticul, 20:13)

Coaliția pentru Familie a depus la Senat o propunere legislativă de revizuire a Constituției, care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie. Inițiativa a fost semnată de peste trei milioane de cetățeni.

Propunerea legislativă de revizuire a Constituției are ca scop protejarea explicită a familiei și a drepturilor părinților, se arată într-un comunicat al Coaliţiei.

„Proiectul legislativ este însoțit de circa 3 milioane de semnături de susținere, colectate de pe întreg teritoriul țării. Este pentru prima data în istoria României când un număr atât de mare de cetățeni aderă la o inițiativă în vederea organizării unui referendum pentru modificarea Constituției”, menţionează comunicatul citat de Agerpres.

Citeşte şi: Coaliţia pentru Familie a strâns trei milioane de semnături pentru modificarea Constituţiei