Ce se întâmplă când îţi dai cu ardei iute prin păr

Ardeiul iute este foarte gustos. Știm că este sănătos și ca are nenumărate beneficii asurpa organismului. Totuși, puțini știu ce efect miraculos are asupra părului.

16 aug. 2014, 17:45
Ce se întâmplă când îţi dai cu ardei iute prin păr

În primul rând ardeiul iute stimulează creșterea părului și a rezistenței foliculilor de păr. Mai mult, în cosmetică se folosesc frecvent măștile cosmetice de păr din ardei care ajută în combaterea alopeciei sau cheliei.

Efectul de încălzire creat de ardei roșu asupra pielii este cunoscut de toată lumea. Astfel, prin stimularea circulației sângelui, pielea primește mai mulți nutrienți, este oxigenată mai bine și metabolismul este îmbunătățit. În acest fel este normalizată secreția glandelor sebacee, stimulată creșterea firelor de păr, întărită rădăcina acestora, normalizat metabolismul la nivelul scalpului și îmbunătățit aspectul părului.

Tinctura de ardei roșu – Rețeta tradițională:
Se folosesc următoarele ingrediente: un litru de alcool (sau vodka) și 100 g ardei roșu iute. Se taie ardeii în bucăți potrivite, de forma unor rondele de 1 cm. Se pun într-o sticlă care se poate închide ermetic, se adaugă alcoolul și se lasă la macerat timp de 14 zile.

Astfel se va obține un produs natural, de calitate. Pentru măștile de păr, tinctura poate fi amestecată cu orice ulei vegetal, cu gălbenuș de ou sau miere de albine