Ce se întâmplă când îţi trosneşti degetele

Dacă obișnuiești să îți trosnești degetele, sigur ți s-a spus de nenumărate ori să nu o mai faci. Îți dăm câteva argumente pe care să le dai celor care te critică atunci când faci asta.

RomaniaTV.net
16 dec. 2015, 11:01
Ce se întâmplă când îţi trosneşti degetele

Un filmuleț apărut pe Youtube arată că suntetul pe care îl auzi când îți trosnești degetele este, de fapt, o eliberare de gaz, potrivit aplus.com. Deși oamenii susțin că un astfel de obicei este foarte periculos pentru oase, cercetătorii nu au dovezi clare care să stabilească o legătură între trosnitul degetelor și artrită.

Atunci când îți trosnești degetele, nu faci decăt să întinzi spațiul dintre oase, care este plin cu lichid sinovial. Această substanță reduce frecarea articulațiilor de câte ori te miști și conține gaze precum oxigen, nitrogen și dioxid de carbon. Când începi să îți trosnești articulațiile, spațiul dintre oase creează o presiune negativă, asemănătoare cu o aspirare, care atrage lichidul sinovial. Bulele apar din cauza gazelor din acest lichid, iar când se sparg, se aude acel zgomot enervant.

Citeşte şi  Remediu de mii de ani: Apasă pe ACEST deget şi vei scăpa de dureri

Când devine periculos trosnitul degetelor

Când vine vorba de cât de periculos este trosnitul degetelor, cercetătorii susțin că nu ar trebui să îți faci griji decât dacă ai dureri. O investigație interesantă în acest sens a făcut-o dr. Donald L. Unger, care timp de 60 de ani și-a trosnit doar degetele de la o mână. A observat, astfel, că mâna chinuită nu era mai bolnavă de artrită decât cea pe care nu a pus nicio presiune.

Citeşte mai mult pe unica.ro