Ce se întâmplă când mori. Viaţa după moarte, explicată de oamenii de ştiinţă

În 1991, Pam Raynolds din Statele Unite a avut o experienţă de viaţă după moarte. Reynolds a fost supusă unei intervenţii chirurgicale pentru un anevrism cerebral. Mai exact, Reynolds a fost ţinută în moarte clinică timp de 45 de minute.

19 iun. 2017, 20:27
Ce se întâmplă când mori. Viaţa după moarte, explicată de oamenii de ştiinţă

Dupa ce a fost resuscitata, femeia le-a povestit medicilor lucruri aproape de neimaginat. Desi era „moarta”, femeia le-a descris medicilor etape ale procedurii la care fusese supusa, de la indepartarea unei bucati din craniu si pana la descrierea ferastraului cu care s-a taiat osul.

Ceea ce Pam Reynolds a experimentat a fost o combinatie intre viata de dupa moarte si parasirea trupului. Iar cercetatorii nu contenesc in a cauta explicatii pentru ambele fenomene.

Potrivit statisticilor, aproximativ 18% dintre persoanele resuscitate dupa un atac de cord povestesc o experienta de viata dupa moarte. Constiinta umana si corpul sunt doua entitati diferite si independente. O persoana al carei creier nu functioneaza ar trebui sa nu aiba amintiri noi, sa nu fie constienta. Si, totusi, cum poate fi explicata viata dupa moarte?

Un studiu realizat la Universitatea din Kentucky s-a emis ipoteza potrivit careia aceste experiente au aceleasi principii ca si tulburarile somnul REM (rapid eye movement, primul faza a somnului). Pacientii care sufera de aceasta boala se trezesc inaintea corpului si au halucinatii ca se desprind fizic de corpul inert. Cercetatorii din Kentucky spun ca acelasi lucru se petrece si cu oamenii aflati in moarte clinica.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.