Ce se întâmplă cu extrădarea lui Sebastian Ghiţă. Care este răspunsul unui avocat sârb

Judecătorii sârbi urmează să dezbată extrădarea lui Sebastian Ghiţă. Un avocat sârb a dezvăluit în exclusivitate pentru România TV ce se întâmplă acum cu extrădarea fostului deputat.

05 mai 2017, 12:20
Ce se întâmplă cu extrădarea lui Sebastian Ghiţă. Care este răspunsul unui avocat sârb

Avocatul sârb a transmis către România TV un document oficial, ca răspuns la solicitarea postului de televiziune privitor la situaţia lui Sebastian Ghiţă. Potrivit acestui răspuns, fostul deputat are în acest moment două posibilităţi:

1. să meargă pe o procedură simplificată, în care nu se opune extrădării;

2. să meargă pe o procedură normală, în care acceptă să dea declaraţii în faţa judecătorilor sârbi, care îl vor audia atât în legătură cu extrădarea, cât şi în legătură cu acţiunile de care el este acuzat în România. În urma acestor audieri judecătorii sârbi vor decide dacă îl extrădeazîă sau nu pe Sebastian Ghiţă.

Citeşte şi Răsturnare de situaţie în cazul lui Sebastian Ghiţă. Procurorii sârbi suspendă procesul privind folosirea unor acte false

Purtătorul de cuvânt al Înaltei Curţi din serbia a transmis România TV că, în cele din urmă, decizia extrădării lui Sebastian Ghiţă va fi luată de Ministerul Justiţiei de la Belgrad.