Ce se întâmplă cu laptele înainte de a ajunge în magazine. Nu o să mai bei niciodată lapte din comerţ

De mâncarea de la restaurantele fast-food ştiam deja că este nesănătoasă din cauza tuturor conservanţilor şi a chimicalelor, dar nici laptele nu este mai bun, arată o nouă cercetare. Pe lângă scandalurile cu aflatoxina descoperită în lapte, oamenii de ştiinţă au descoperit şi alte substanţe nocive.

10 aug. 2014, 10:36
Ce se întâmplă cu laptele înainte de a ajunge în magazine. Nu o să mai bei niciodată lapte din comerţ

Iniţial a fost analizat conţinutul laptelui de vacă, al celui de capră şi al celui omenesc, de la marile ferme din Spania şi Maroc, iar cercetătorii au fost şocaţi de ce au descoperit: peste 20 de tipuri de analgezice, antibiotice şi medicamente antiinflamatoare. Animalele de la ferme sunt hrănite cu câte un cocktail de medicamente, ce contaminează mai departe laptele, care este apoi procesat şi scos la vânzare în magazinele din întreaga lume.

Dintre cele trei tipuri de lapte analizat, cel de vacă este de departe cel mai contaminat cu substanţe dăunătoare, însă acest lucru nu este surprinzător, pentru că vacile sunt „tratate” în mod obişnuit cu multe antibiotice, hormoni de creştere şi hrană de origine contestabilă. Din nefericire pentru sănătatea celor care consumă laptele comercializat la scară largă, de fiecare dată când beau laptele, beau şi substanţele rele.

Citeşte continuarea pe Unica.ro