Ce se întâmplă dacă iei zilnic turmeric

Având peste 500 de beneficii și bucurându-se de renumele de antioxidant natural și foarte puternic, turmericul nu ar trebui să lipsească din alimentația ta.

RomaniaTV.net
07 mart. 2018, 11:55
Ce se întâmplă dacă iei zilnic turmeric

Principala sa substanță activă și anume curcumina este responsabilă în primul rând pentru culoarea sa și apoi pentru capacitatea sa de a distruge celulele canceroase și pentru a neutraliza efectele radicalilor liberi ce îți pot afecta sănătatea.

Originar fiind din cultura asiatică, foarte asemănător cu ghimbirul, rădăcina sa se folosește de secole și în scop terapeutic.

În special pentru faptul că poate reduce inflamațiile existente în organism, deoarece conține peste 20 de compuși benefici organismului uman.

Citeşte şi Cinci alimente care omoară natural celulele canceroase din corp

Printre numeroasele efecte terapeutice ale turmericului se numără și următoarele:

Mărturie pentru acest fapt este un studiu efectuat în octombrie 2007 de către Dr. James Duke, specialist în terapii complementare și alternative, care a ajuns la concluzia că turmericul poate fi folosit inclusivpentru a realiza preparate farmaceutice care să trateze o varietate mare de boli cronice, fără a avea efecte adverse.

Un bun digestiv

Nu doar capacitățile sale de a trata inflamațiile îl recomandă spre a fi consumat zilnic ci și faptul că ajută la îmbunătățirea digestiei. Potrivit unui studiu realizat de University of Maryland Medical Center, există o serie de afecțiunipentru acre turmericul s-a dovedit a fi foarte util și anume indigestie, colici. În cazul ulcerelor însă, acest condiment nu se recomandă a fi utilizat deoarece este mult prea acid.

Află cum poți susține buna funcționare cerebrală cu turmeric AICI.