Ce se întâmplă dacă mănânci acest fruct de trei ori pe zi, timp de 12 zile consecutive

Pe langa faptul ca sunt dulci si apetisante, curmalele sunt o sursa excelenta de vitamine si minerale cu efecte energizante si benefice pentru sanatate. Insa atunci cand sunt consumate zilnic, timp de 12 zile, efectele acestui consum vor fi uimitoare.

06 oct. 2015, 09:40
Ce se întâmplă dacă mănânci acest fruct de trei ori pe zi, timp de 12 zile consecutive

Iata proprietatile vindecatoare ale consumului de 3 curmale pe zi, timp de 12 zile: 

Au valoare nutritiva mare 

Doar trei curmale pe zi furnizeaza corpului o cantitate mare de fibre, vitamina B6, potasiu, cupru, magneziu si mangan. Trei curmale pe zi elimina necesitatea de a cumpara suplimente alimentare.
 
Imbunatatesc digestia
 
Curmalele sunt solutia perfecta pentru multe probleme digestive, inclusiv pentru constipatie si indigestie. Aceste fructe pot preveni chiar cancerul de colon. De asemenea, atenueaza simptomele hemoroizilor.

Au proprietati analgezice
 
Multumita continutului ridicat de magneziu, curmalele reduc umflaturile si calmeaza durerea. In plus, magneziul poate reduce inflamatia arteriala si preveni riscul de infectii si disfunctii cardiace.
 
Curmale pentru o sarcina sanatoasa
 
Un studiu efectuat pe 69 de femei care au consumat curmale pe durata ultimelor 4 saptamani de sarcina a demonstrat ca fructele reduc durerile nasterii. De asemenea, curmalele te pot ajuta sa revii la o greutate normala dupa sarcina.
 
Reglarea hipertensiunii arteriale si prevenirea atacului cerebral
 
Curmalele abunda in potasiu, care imbunatateste sanatatea inimii si reduce tensiunea arteriala. Potrivit unui numar de sapte studii publicate in Jurnalul American de Nutritie Clinica, 100 mg de magneziu pe zi reprezinta o cantitate suficienta pentru a reduce cu 10% riscul de accident vascular cerebral.
 
Sprijina functia cardiaca
 
Substantele nutritive continute de curmale pot imbunatati sanatatea si activitatea cerebrala. Mai mult decat atat, un consum adecvat de vitamina B6 poate imbunatati in mod substantial functiile creierului, inclusiv concentrarea, atentia, precizia si memoria.

Repeta acest „tratament” o data la doua luni si te vei bucura din plin de beneficiile lui pe tot parcursul anului!

 
Sursa: secretele.com