Ce se întâmplă dacă nu faci duş două zile

Încă din copilărie, am fost învățați să facem baie sau duș în fiecare zi. Credeți sau nu, atunci când vine vorba despre igiena corporală și de baie, există și persoane care fac duș chiar și de două ori pe zi. Dar, există și oameni care nu fac baie sau duș timp de câteva zile! Iată ce se întâmplă dacă nu faci duș timp de două zile.

RomaniaTV.net
03 dec. 2018, 19:38
Ce se întâmplă dacă nu faci duş două zile

În primul rând, pielea devine un mediu propice pentru germeni și pentru bacterii periculoase. Dacă nu faci duș, acestea se pot multiplica și te pot afecta atât la exteriorul pielii, cât și pe interior.

Al doilea lucru neplăcut care se poate întâmpla este infecția. Bacteriile și germenii se tranformă în infecții ale pielii. Zona afectată devine urât mirositoare și apar exfolieri ale pielii, infecții dureroase ori puroi.

Dermatita negelcta. Aceasta se formează pe piele ca urmare a igienei slabe și este adesea confundată cu alte tipuri de dermatită. Acest tip de dermatită este ușor de tratat, în mod normal, necesitând doar o curățare zilnică. Spălarea pielii este esențială pentru sănătatea generală. Nu numai că îndepărtezi germenii și grăsimea, dar și o baie adecvată îndepărtează celulele moarte ale pielii și alți agenți care se pot acumula pe piele.

Citeşte mai mult pe teotrandafir.com.