Ce se întâmplă dacă ţii o FELIE de CASTRAVETE pe cerul gurii timp de 30 de secunde? Rezultatul e uimitor

Puţini ştiu faptul că această legumă este considerată una dintre cele mai sănătoase. Iată doar câteva dintre afecţiunile pentru care este recomandat castravetele, scrie observator.tv.

23 mai 2015, 17:18
Ce se întâmplă dacă ţii o FELIE de CASTRAVETE pe cerul gurii timp de 30 de secunde? Rezultatul e uimitor

Reglează digestia

Consumul zilnic de castraveți previne constipația cronică.

Împrospătează respirația

Sucul de castraveți vindecă gingiile și împrospătează respirația. Dacă țineți o felie de castravete pe cerul gurii, timp de jumătate de minut, compușii chimici din legumă vor omori bacteriile din gură responsabile pentru respirația neplăcută.

Scade pofta de mâncare

Acest beneficiu le revine castraveților murați în saramură. Contrar credinței populare, castraveții murați au puține calorii, conțin caroten, acid folic și calciu. Prin murare în saramură, castraveții nu-și pierd calitățile nutritive, deoarece produsul nu este tratat termic. Castraveții murați conțin substanțe care vă conferă rapid senzația de sațietate și scad poftă de mâncare. Tocmai de aceea, înainte de masă de prânz sau de cină este recomandat să consumați un castravete murat. Veți mânca mai puțin, fără să vă ridicaţi flămând de la masă.

Vindecă arsurile

Aplică felii de castravete pe piele dacă te-ai fript.

Elimină toxinele

Consumați cu regularitate castraveții, ajută la dizolvarea pietrelor la rinichi. Deoarece au efect diuretic, castraveții  curăță rinichii de sedimentele minerale care ar putea duce la formarea calculilor.