Ce se întâmplă în organismul tău după ce ai mâncat un HAMBURGER. Efectele sunt DEVASTATOARE

Un infografic realizat de expertii americani arata efectele pe care le are hamburgerul asupra corpului uman.

25 sept. 2015, 06:42
Ce se întâmplă în organismul tău după ce ai mâncat un HAMBURGER. Efectele sunt DEVASTATOARE

Expertii americani au monitorizat organismul pe durata doar unei singure ore de la consumarea alimentului, iar rezultatele ar trebui sa ne puna pe ganduri despre mancarea de tip fast-food. La doar 10 minute dupa ce cineva a mancat un hamburger glicemia din organism atinge un nivel anormal, la interval de jumatate de ora se deshidrateaza, la 40 de minute se instaleaza senzatia de foame.

In primele 10 minute. Hamburgerul cu cascaval contine 540 de calorii, numarul acestora variind insa in functie de restaurantul de la care cumparam produsul. Aceasta combinatie determina o crestere enorma a zaharului in sange, dar, pe langa acest lucru, determina si dependenta. Cand consumam hamburger, corpul nostru emana dopamina, aceeasi substanta eliminata de creier in cazul dependentilor de droguri, putand provoca mancatul compulsiv, scrie unica.

Dupa 20 de minute. Chifla burgerului contine multa fructoza din siropul de porumb pe care il contine, dar si sodiu. Ambele substante dau dependenta si fac ca organismul tau sa vrea sa manance si mai mult.

Citeşte şi Creierul este afectat de fast-food. Vezi explicaţia specialiştilor

Dupa 30 de minute. Un hamburger facut in restaurantele din Statele Unite contine 970 de miligrame de sodiu. Aceasta cantitate uriasa de sare duce la deshidratare, cu simptome asemanatoare celor generate de foame. In aceste conditii, produsul te pacaleste extrem de usor si tu vrei sa mananci si mai mult.

Prea mult sodiu in organism ingreuneaza eliminarea acesteia prin rinichi. Iar de aici se formeaza un cerc vicios, inima incepe sa bata mai repede, ca sa pompeze mai mult sange la creier, crescand astfel tensiunea. In cele din urma, consumatorul ajunge sa se confrunte cu boli cardiace si atacuri cerebrale.

Dupa 40 de minute. Ai senzatia de foame. Acest lucru este determinat de cresterea nivelului de zahar in sange, facandu-te sa vrei sa mananci si mai mult.

Conform concluziilor specialistilor americani in nutritie si alimentatie, un singur burger dureaza mai mult de trei zile sa fie digerat in totalitate, din cauza faptului ca este bogat in grasimi. Grasimile trans, cel mai periculos tip de grasimi, sunt digerate in 51 de zile de organism.

Citeşte şi Pericolele din mâncarea fast-food. Câte calorii are de fapt