Ce simptome are boala care l-a ucis pe Ekeng? Toată lumea ignoră aceste semne

Moartea fotbalistului Patrick Ekeng a şocat o întreagă lume. Primele concluzii ale autopsiei arată faptul că dinamovistul suferea de hipertrofie cardiacă, o boală periculoasă de inimă. 

RomaniaTV.net
11 mai 2016, 09:20
Ce simptome are boala care l-a ucis pe Ekeng? Toată lumea ignoră aceste semne

„Am constatat inima mai mare si pentru un sportiv. (…) Aceasta hipertrofie predispune la tulburari de ritm si stop cardiac. A avut o problema cardiaca – aceasta a fost cauza decesului”, a declarat legistul Abdo Salem, dupa autopsia lui Patrick Ekeng, desfasurata la Institutul National de Medicina Legala (INML).

Citeşte şi  VERDICT CUMPLIT după disecarea inimii lui Patrick Ekeng. Ce spune MEDICUL LEGIST

Hipertrofia cardiaca este o afectiunea legata de marirea muschiului inimii. Sunt mai mult factori care duc la aparitia acestei boli, precum volumul crescut al activitatii cardiace sau consumul excesiv de energie. Boala poate sa apara atat la sportivi, cat si la cei care nu au activitate fizica in mod regulat, ca urmare a unor conditii patologice sau conditii care afecteaza valvele cardiace.

O inima suferinda de hipertrofie cardiaca se mareste, incercand sa compenseze cantitatea improprie de sange oxigenat, iar in foarte multe cazuri, extinderea muschiului inimii poate sa cauzeze moartea, asa cum s-a intamplat si in cazul lui Patrick Ekeng.

Vezi pe TeoTrandafir.com simptomele pe care le are hipertrofia cardiaca